Sajtos-zöldborsós karfiol
2025-10-03  /  Szerző:   /   Egyéb, Rúzs

Hozzávalók 4 személyre:

-1 nagy fej karfiol (60 dkg)

-15 dkg zöldborsó

-5 dkg vaj + tálhoz

-4 tojás

-15 dkg reszelt füstölt sajt

-1 csokor friss petrezselyem

Elkészítés:

A karfiolt, megmossuk, rózsáira szedjük és forrásban lévő sós vízben, egy késhegynyi szódabikarbónával (így szép fehér marad a színe) roppanósra főzzük, majd leszűrjük. A borsót is megtisztítjuk és megfőzzük.

A sütőt 200 °C-ra előmelegítjük. Tűzálló tálat kikenünk vajjal, eloszlatjuk benne a karfiolt, rászórjuk a zöldborsót, sózzuk, megszórjuk frissen őrölt fehér borssal, rádaraboljuk a vajszeleteket, ráütjük a tojásokat (mintha tükörtojást készítenék), megszórjuk a reszelt sajttal és addig sütjük, amíg a sajt szépen megpirul. Frissen vágott petrezselyemmel díszítjük.

Munka: kb. 30 perc

Fogyasztható: kb. 45 perc múlva