Sajtos-zöldborsós karfiol
Hozzávalók 4 személyre:
-1 nagy fej karfiol (60 dkg)
-15 dkg zöldborsó
-5 dkg vaj + tálhoz
-4 tojás
-15 dkg reszelt füstölt sajt
-1 csokor friss petrezselyem
Elkészítés:
A karfiolt, megmossuk, rózsáira szedjük és forrásban lévő sós vízben, egy késhegynyi szódabikarbónával (így szép fehér marad a színe) roppanósra főzzük, majd leszűrjük. A borsót is megtisztítjuk és megfőzzük.
A sütőt 200 °C-ra előmelegítjük. Tűzálló tálat kikenünk vajjal, eloszlatjuk benne a karfiolt, rászórjuk a zöldborsót, sózzuk, megszórjuk frissen őrölt fehér borssal, rádaraboljuk a vajszeleteket, ráütjük a tojásokat (mintha tükörtojást készítenék), megszórjuk a reszelt sajttal és addig sütjük, amíg a sajt szépen megpirul. Frissen vágott petrezselyemmel díszítjük.
Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 45 perc múlva