Sajtos-burgonyás palacsinta
2025-02-19  /  Szerző:   /   Egyéb, Rúzs

Hozzávalók:

– 18 dkg rétesliszt

– 2 tojás

– 2,5 dl tej

– tejföl

– 2 burgonya főzve, áttörve

– 10 dkg füstölt sajt

– 1 mokkáskanál őrölt kömény

– só

A réteslisztet összedolgozzuk a tojássárgákkal és a tejjel. Hozzáadjuk az összetört burgonyát, majd a kemény habbá vert fehérjéket is.

Sózzuk és 15 percre félretesszük, majd a hagyományosnál vastagabb palacsintákat sütünk belőle. Egy tűzálló tájat kivajazunk és a palacsintákat elterítjük benne rétegenként. A palacsinták tetejét megkenjük tejföllel és soronként 2-3 dkg füstölt sajttal. A legfelső réteg a tejföllel végződjön, erre hintsük a köményt. 10 perc alatt készre sütjük. Tortaszelethez hasonlóan vágjuk fel és vagy magában vagy főzelék mellé kínáljuk.

Forrás