Sajtban sült barackos szűzérmék
2024-06-10  /  Szerző:   /   Egyéb, Rúzs

Hozzávalók 4 személyre

A húshoz:

-60 dkg sertésszűzpecsenye

-1 ek. olívaolaj

-30 dkg sárgabarack

-10 dkg márványsajt

A tálaláshoz:

-5 dkg madársaláta

Elkészítés:

A húst a hártyáitól megtisztítjuk, felszeleteljük, a szűzérméket kicsit kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk. A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük.

Serpenyőben, a forró olajon a hússzeletek mindkét oldalát hirtelen megpirítjuk, tepsibe áttesszük. Ujjnyi vizet öntünk alá, a tepsit fóliával letakarjuk, és a szűzérméket 10 perc alatt elősütjük.

Közben a sárgabarackot megmossuk, kimagozzuk, negyedekre vágjuk. A fóliát levesszük a tepsiről, a medálokra helyezünk egy-egy barackot, rámorzsoljuk a márványsajtot, és 15 perc alatt készre sütjük. A madársalátával megszórva tálaljuk.

Munka: kb. 30 perc

Fogyasztható: kb. 1 óra múlva