Sajtban sült barackos szűzérmék
Hozzávalók 4 személyre
A húshoz:
-60 dkg sertésszűzpecsenye
-1 ek. olívaolaj
-30 dkg sárgabarack
-10 dkg márványsajt
A tálaláshoz:
-5 dkg madársaláta
Elkészítés:
A húst a hártyáitól megtisztítjuk, felszeleteljük, a szűzérméket kicsit kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk. A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük.
Serpenyőben, a forró olajon a hússzeletek mindkét oldalát hirtelen megpirítjuk, tepsibe áttesszük. Ujjnyi vizet öntünk alá, a tepsit fóliával letakarjuk, és a szűzérméket 10 perc alatt elősütjük.
Közben a sárgabarackot megmossuk, kimagozzuk, negyedekre vágjuk. A fóliát levesszük a tepsiről, a medálokra helyezünk egy-egy barackot, rámorzsoljuk a márványsajtot, és 15 perc alatt készre sütjük. A madársalátával megszórva tálaljuk.
Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra múlva