Rozmaringos csirke
Hozzávalók 4 személyre:
-8 db csirkecombfilé (felső)
-só, bors
-4 szál rozmaring (friss)
-20 dkg bacon
-2 fej lila hagyma
-3 alma
-50 dkg színes répa (sárga, citromsárga, lila)
-8 ek. olívaolaj
-1 dl víz
Elkészítés:
A combfiléket sózzuk, borsozzuk. Egy-egy rozmaringdarabbal baconbe csavarjuk őket egyenként.
A lila hagymát és az almát megtisztítjuk, felcikkezzük. A répát meghámozzuk, nagyobb darabokra vágjuk. Egy kb. 24x30 cm-es tepsibe olívaolajat csurgatunk, majd beletesszük a répákat, az alma-, és hagymagerezdeket, sózzuk, borsozzuk, rátesszük a baconbe csavart combfiléket is. Ráhúzzuk a rozmaring szálakról a maradék leveleket, meglocsoljuk a tetejét is olívaolajjal, és öntünk rá kb. 1 dl vizet.
Alufóliával lefedjük, és 200 °C-ra előmelegített sütőben 40 percig sütjük, majd a fóliát levéve további kb. 20 perc alatt pirosra sütjük.
Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 1,5 óra múlva