Rozmaringos csirke
2023-06-21  /  Szerző:   /   Egyéb, Rúzs

Hozzávalók 4 személyre:

-8 db csirkecombfilé (felső)

-só, bors

-4 szál rozmaring (friss)

-20 dkg bacon

-2 fej lila hagyma

-3 alma

-50 dkg színes répa (sárga, citromsárga, lila)

-8 ek. olívaolaj

-1 dl víz

Elkészítés:

A combfiléket sózzuk, borsozzuk. Egy-egy rozmaringdarabbal baconbe csavarjuk őket egyenként.

A lila hagymát és az almát megtisztítjuk, felcikkezzük. A répát meghámozzuk, nagyobb darabokra vágjuk. Egy kb. 24x30 cm-es tepsibe olívaolajat csurgatunk, majd beletesszük a répákat, az alma-, és hagymagerezdeket, sózzuk, borsozzuk, rátesszük a baconbe csavart combfiléket is. Ráhúzzuk a rozmaring szálakról a maradék leveleket, meglocsoljuk a tetejét is olívaolajjal, és öntünk rá kb. 1 dl vizet.

Alufóliával lefedjük, és 200 °C-ra előmelegített sütőben 40 percig sütjük, majd a fóliát levéve további kb. 20 perc alatt pirosra sütjük.

Munka: kb. 30 perc

Fogyasztható: kb. 1,5 óra múlva