Rékasi Károlynak párja mentette meg az életét
2017-12-21  /  Szerző:   /   Egyéb, Párkapcsolat Rékasi Károly a Blikkben mesélt arról, hogy mire tanította meg a baleset, és mit érez a mellette végsőkig kitartó párja iránt.– Tudtam, hogy a visszatérés hozzájárul majd a gyógyuláshoz, és így is lett. Kihívás volt, hogy két és fél év kihagyás után újra felvegyem a fonalat. Amióta ismét dolgozom, hirtelen jobb lett a hangulatom, haladok előre – mondta Rékasi. Mint ismeretes, a Barátok közt sztárját 2015 nyarán egy autó elütötte motorozás közben, azóta lábadozik sérüléséből.

– A Barátok köztbe való visszatéréskor sok mindent újra kellett tanulnom. Számomra is meglepő volt, de könnyű kijönni a gyakorlatból. Szerencsére ott volt minden a mély tudásban, így visszarázódtam. Sok hasonlóság van abban, ahogy a karakterem, Bartha Zsolt tér vissza a Mátyás király térre és ahogyan én a sorozatba – magyarázta a színész. Karaktere, Bartha Zsolt szintén egy lábsérülés miatt „utazott el”.A baleset anyagilag, lelkileg és fizikálisan is megviselte a színészt. Hetente háromszor jár edzeni, s reméli, hamarosan visszanyeri régi erejét.

– Már jól vagyok! A baleseti intézet egyik főorvosa azt mondta, hogy egy évig nem akar látni, ennél jobb megerősítés nem is kell. Az inak összezsugorodtak a jobb lábamban, azokat nyújtom, kevesen tudják, hogy ez milyen sziszifuszi munka. Az is nagy eredmény, hogy 26 hónap után ismét tudok guggolni, ami így, 55 évesen egészen más jelentéssel bír számomra, mint régen.

A futás még nem megy, pedig a baleset előtt sokat kocogtam, de a bringázással már nincs gond. A születésnapomon, szeptemberben általában körbebiciklizem a Balatont. Nem szeretem a születésnapomat, ezért úgy voltam vele, hogy legalább fájjon. Idén ezt nem mertem bevállalni, a 200 kilométer sok lett volna, de a Velencei-tó 30 kilométeres körbetekerése már sikerült – mesélte a színész, aki még egy érdekességet elárult a születésnapjával kapcsolatban.– Aznap mindig felhívom édesanyámat, és megköszönöm neki, hogy létezem. Gerdának meg azóta is azt köszönöm meg mindennap, hogy a baleset óta létezem – mondta a színész. A sok nehézség, fájdalom, kétségbeesés ellenére a színész optimista, csak előre néz, és a jövőjén dolgozik.

– Megváltoztatott a baleset. Már nem sajnálom, amit a balesetet okozó ember elvett tőlem, inkább a pozitív dolgokra koncentrálok. Arra, hogy jó újra dolgozni, hogy hamarosan vőfélyként tehetem szebbé egy szerelmespár esküvőjét, vagy hogy egyik este Gerdával a bazilikánál szürcsöltük a forró csokit. A kórházi ágyon sokat filozofáltam, és rájöttem, hogy csak az örömet szabad keresni az életben. Türelmesebb lettem a világgal szemben, és megtanultam kimondani, amit érzek. Már kimondom, hogy „köszönöm”, és hogy „szeretlek”, sokkal gyakrabban, mint korábban. Már szűnik a kétségbeesésem, látom a jövőt – vallotta be a Blikknek a művész.

Forrás: Blikk