Reggeli toast szendvics
2024-11-30  /  Szerző:   /   Egyéb, Rúzs

Hozzávalók 1 szendvicshez

-2 szelet formakenyér

-1 szelet cheddar sajt

-pirított hagyma (boltban kapható ropogós változat)

-1 szál újhagyma

-majonéz

-só

-durvára tört bors

-1-2 szelet bacon

-1 db tojás

-friss saláta vagy ruccola

Elkészítés:

Kezdjük azzal, hogy a baconszeleteket ropogósra sütjük egy serpenyőben.

Kivesszük a sült bacont és a visszamaradt zsiradékon süssük meg a tükörtojást. Mindig tegyünk fedőt a serpenyőre, ha tükörtojást sütünk így egyenletesen sül.

Az újhagymát apróra vágjuk, majd összekeverjük a majonézzel és a pirított hagymával. Ízlés szerint sózzuk és borsozzuk. A frissen durvára tört borsnak erősebb íze van, de használhatunk őrölt borsot is.

A majonézes-hagymás keveréket kenjük egyenletesen mindkét kenyérszeletre.

Az egyik szelet kenyérre tegyünk egy szelet cheddar sajtot, majd helyezzük rá a tükörtojást és a ropogósra sült bacon szeleteket.

Helyezzük rá a másik kenyérszeletet, majd tegyük az egészet szendvicssütőbe vagy kontaktgrillbe. Addig pirítsuk, amíg a kenyér aranybarna és ropogós lesz, a sajt pedig megolvad.

Vágjuk keresztben félbe (háromszüg alakra), és már fogyaszthatjuk is.

Utólag tehetünk bele friss salátát. Sütés előtt nem ajánlom, mert elveszíti a ropogósságát.