Reggeli toast szendvics
Hozzávalók 1 szendvicshez
-2 szelet formakenyér
-1 szelet cheddar sajt
-pirított hagyma (boltban kapható ropogós változat)
-1 szál újhagyma
-majonéz
-só
-durvára tört bors
-1-2 szelet bacon
-1 db tojás
-friss saláta vagy ruccola
Elkészítés:
Kezdjük azzal, hogy a baconszeleteket ropogósra sütjük egy serpenyőben.
Kivesszük a sült bacont és a visszamaradt zsiradékon süssük meg a tükörtojást. Mindig tegyünk fedőt a serpenyőre, ha tükörtojást sütünk így egyenletesen sül.
Az újhagymát apróra vágjuk, majd összekeverjük a majonézzel és a pirított hagymával. Ízlés szerint sózzuk és borsozzuk. A frissen durvára tört borsnak erősebb íze van, de használhatunk őrölt borsot is.
A majonézes-hagymás keveréket kenjük egyenletesen mindkét kenyérszeletre.
Az egyik szelet kenyérre tegyünk egy szelet cheddar sajtot, majd helyezzük rá a tükörtojást és a ropogósra sült bacon szeleteket.
Helyezzük rá a másik kenyérszeletet, majd tegyük az egészet szendvicssütőbe vagy kontaktgrillbe. Addig pirítsuk, amíg a kenyér aranybarna és ropogós lesz, a sajt pedig megolvad.
Vágjuk keresztben félbe (háromszüg alakra), és már fogyaszthatjuk is.
Utólag tehetünk bele friss salátát. Sütés előtt nem ajánlom, mert elveszíti a ropogósságát.