Rebarbarás-epres kosárka
Hozzávalók 6 kosárkához:
-10 dkg rebarbara
-10 dkg eper
-1 csomag készen kapható kinyújtott leveles tészta
-10 dkg tehéntúró
-10 dkg mascarpone
-6 ek. porcukor
-vaj a formákhoz
Elkészítés:
A rebarbaraszálakat alaposan megmossuk, az epret megtisztítjuk, kicsumázzuk, és mindkettőt nagyon apróra felvágjuk. A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük, majd gondosan kivajazunk egy hatrészes muffin sütőforma mélyedéseit.
A tésztát kiterítjük és nagyobb pogácsaszaggatóval kb. 6-7 cm átmérőjű korongokat szúrunk ki belőle úgy, hogy a formákat jól ki tudjuk bélelni velük. A formába nyomkodjuk, a tetejét megszórjuk száraz babbal, hogy a sütés közben ne emelkedjen fel, és a sütőben kb. 15 perc alatt aranybarnára sütjük. Ha készen van, kidobjuk a babot, a tésztát félretesszük, hűlni hagyjuk.
Közben a felkockázott epret és rebarbarát 3 evőkanál porcukorral egy lábosban összeforraljuk, kicsit pürésíthetjük is, majd ha elkészült, levesszük a lángról és félretesszük hűlni. A túrót és a mascarponét a maradék porcukorral kikeverjük.
A tésztakosarakat közvetlenül tálalás előtt megtöltjük először a túrós krémmel, majd a rebarbarás eperrel, és fogyasztásig a hűtőben tartjuk. A kosarakat kihűtve tálaljuk.
Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra múlva