Randizás a negyedik X után? Így találhatsz Te is párra!
2022-03-16  /  Szerző:   /   Egyéb, Randi

Azt gondolnánk, hogy minél fiatalabb az ember, annál könnyebb számára a randizás és ismerkedés. És talán igaz is ez nézet, hiszen nem ugyanazt keressük 20 évesen, mint akár a negyedik X után.

40 évesen már túl vagyunk jó néhány kapcsolaton, megéltünk sok jó, és sajnos kevésbé jó dolgot, a mögöttünk lévő tapasztalat pedig válogatósabbá tesz minket. Ráadásul merőben más a mai világ, mint akár csak 10 éve, így a társkeresés lehetőségei és módjai is jelentősen átalakultak.

Hogyan fogj hozzá, ha 40 évesen párra vágysz? Kövesd tippjeinket és soha ne add fel!

1. Csak lassan!

Ha épp egy hosszabb kapcsolatból léptél ki, és talán még a szakításon sem vagy túl egészen, akkor nem szabad semmit sem elkapkodnod. Csak óvatosan tedd meg az első lépéseket, fokozatosan vesd bele magad az ismerkedésbe. Ebben a korban az emberek jellemzően komoly kapcsolatot keresnek, amelynek megalapozásához idő kell.

2. Merj kipróbálni új lehetőségeket!

Természetesen sosem tudhatod, hogy pontosan hol fogsz belebotlani a nagy Ő-be, de ne hagyj ki egyetlen lehetőséget sem. Bármennyire is idegenkedsz esetleg az online társkereséstől, manapság már nagyon elterjedt, közkedvelt felület. Itt is maradj óvatos, ne dőlj be üres ígéreteknek, próbálj megismerni minél jobban egy-egy jelöltet, mielőtt személyesen is találkoznál vele.

3. Maradj önmagad!

A legfontosabb, hogy mindig tudd ki vagy, honnan jöttél, és mitől vagy egyedi. Ne akarj másokra hasonlítani, csak mert trendinek tűnik. Hagyd, hogy önmagadért szeressen meg valaki, mert csak akkor remélhetsz igazán komoly és boldog kapcsolatot. Legyél büszke a mögötted lévő évekre, a sikereidre és a tapasztalataidra, amelyektől még értékesebb lettél.

4. Ne félj megtenni az első lépést!

Ha érdekel valaki, akkor miért vesztegetnéd az idődet kicsinyes játszadozásokra, és arra, hogy ő vegye a bátorságot. Ilyenkor jusson eszedbe, hogy milyen remek ember vagy, aki bárki számára lehet vonzó, egy próbát legalábbis megér. Ha esetleg visszautasít, mert természetesen ez is előfordulhat, akkor sincs min sajnálkoznod, inkább örülj, hogy hamar kiderült, és nem vágyakoztál valaki olyan után, aki számára nem vagy fontos.

Ez is érdekelhet! - A legnagyobb társkeresési hibák 40 felett

5. Ne ítélkezz elhamarkodottan!

Könnyen megesik, hogy valaki elsőre nem nyeri el a rokonszenvünket. Talán túlságosan izgult, talán rossz napja volt, talán Neked volt rossz hangulatod. Hagyj időt mindenkinek, hogy jobban megismerhesd. Lehet, hogy teljesen más ember, mint amit az első percek után gondolsz róla. Legyél türelmes, és engedd, hogy képes legyen megnyílni előtted, és bebizonyítani, hogy érdemes rá odafigyelned.