Randielvárások és a következmények
2021-08-30  /  Szerző:   /   Egyéb, Randi

Mindenki az ideális és tökéletes párkapcsolatról álmodozik. Azt reméljük, hogy találkozunk egy vonzó, elkötelezett és szerető partnerrel, aki megfelel minden igényünknek és elvárásunknak. Ugyanakkor talán eszünkbe sem jut, hogy odafigyeljünk az ő szükségleteire és vágyaira.

Sok pár szinte egyáltalán nem tesz erőfeszítéseket azért, hogy megismerjék egymás igényeit, és érzéseit. A kommunikáció hiánya vagy felszínessége pedig egyre csak fokozza két ember között a távolságot, a meg nem értettséget, ez pedig gyors úton szakítást eredményez.

Ez a fajta önző viselkedés, a amely a kapcsolatot már a kezdetektől meghatározza semmiképpen sem vezethet boldog és tartós együttéléshez. Amikor az egyik fél folyamatosan egy tökéletes párról álmodozik, az már az első randik után komoly problémákkal szembesül, hiszen a túlzó elvásároknak senki sem fog tudni megfelelni.

Mi az a 9 irreális elvárás, ami tönkretesz minden kapcsolatot? Cikkünkből megtudhatod!

Ha ezzel szemben egy erős kapcsolat kialakítására törekszel, az segíthet elkerülni ezeket a gondokat. Ehhez alapvetően fontos a folyamatos, őszinte kommunikáció és a kellő nyitottság egymás felé. Meg kell ismerned, hogy mi az, amit a partnered szeretne, és mi az, ami számára elfogadhatatlan. Az is elengedhetetlen, hogy a negatív előítéleteiteket megfelelően kezelni tudjátok, és megértőek maradjatok. Csak ez tarthatja fenn a szikrát és az összhangot köztetek.

Ha két ember kreatívan és aktívan folyamatosan energiát fordít arra, hogy kedvében járjon a párjának, és odafigyel az igényeire, akkor egy sokkal erősebb kötelék alakul ki közöttük. Ezzel szemben, ahol egyik fél teljes érdektelenséget mutat a párja szükségletei és érzései iránt, azzal hosszú távon csak fájdalmat és csalódást okoz, és szinte borítékolható a szakítás.

Egy egészséges párkapcsolatban fontos, hogy mindkét fél igényei teljesüljenek. Két ember együttélése kölcsönös szeretet és törődés nélkül nem működhet.