9 irreális elvárás, ami tönkretesz minden kapcsolatot
2019-04-18  /  Szerző:   /   Párkapcsolat Minden párkapcsolatban (akár házasság, akár csak együttélés) a felek folyamatosan igénylik a másik jelenlétét, és érzelmi támogatását, legyen szó az élet bármely területéről. Vannak jogos elvárásaink egymás felé, amelyeket egy szerelemben boldogan megteszünk a másik kedvéért.

Sajnos azonban vannak olyan igényeink is a párunk felé, amelyek már irreálisak. Szakértők szerencsére megjelölték azt a határvonalat, ami az elfogadható és a túlzó követelések között feszül. Cikkünkből megismerheted, hogy melyik az a 9 dolog, amit sosem szabad a párodtól kérned.

1. Ne akard, hogy válasszon közted és az Édesanyja között

Bármilyen problémád is van az anyósoddal, legyen szó arról az esetről, amikor a párod előbbre sorolja az Édesanyja érdekeit a Tiédnél, vagy egyszerűen csak a személyiségetek nem fér össze, jobb, ha az energiáidat inkább a probléma megoldására fordítod. Végül is ő az, akinek köszönhető a partnered létezése, és ezek az apróságok miatt ismétlődő viták végül akkora terhet tesznek a párodra, ami már negatívan hat a kapcsolatotokra.

2. Ne várd el tőle, hogy úgy hallgasson meg, mint a barátnőd

A férjednek (párodnak) számtalan esetben végig kell hallgatnia Téged. De nem biztos, hogy ő a legalkalmasabb ember, akihez fordulhatsz, ha a belső problémáidat szeretnéd kiadni magadból. A férfiak és nők másképpen, és más céllal kommunikálnak, előbbiek inkább megoldani szeretik az adott problémát, utóbbiak viszont az érzelmeiket szeretnék kifejezni. Így ha nincs szükséged tanácsra egy adott dologban, csak szeretnéd kibeszélni magadból, akkor jobb, ha egy barátnődnek meséled el. Ellenkező esetben, a párod frusztrált lesz, mert nem engeded, hogy segítsen, Te pedig zaklatott, mert azt gondolod, hogy nem akar meghallgatni.

3. Ne kérd tőle, hogy sose vegyen észre más nőket

Legyünk őszinték! Te észreveszed a jóképű férfiakat az utcán? Csak azért, mert van párod, még látsz, ahogyan a kedvesed is. Amíg csak ennyiről van szó, addig ez teljesen természetes dolog, és jobb, ha szemet hunysz fölötte. Persze más a helyzet, ha a partnered nem csupán észreveszi a csinos nőket, hanem flörtölni is kezd velük. Ebben az esetben már lépned kell.

4. Ne kényszerítsd rá, hogy feladja a hobbiját

A párod kedvelt hobbijai, szabadidős elfoglaltságai nélkül már nem is az a férfi lenne, akibe beleszerettél az elején. Ha a partnered teljes szívvel űz egy tevékenységet, szakmát, vagy hobbit, az nem jelenti azt, hogy a családja nem érdekli, csak ez is fontos számára a boldog élethez. A kulcs az egyensúlyon van: a kedvesed hobbija nem állhat útjába a közös családi programoknak, és a Veled töltött időt sem zavarhatja meg.

5. Ne várd tőle, hogy más legyen

Ha már régóta együtt vagy a pároddal, akkor elérkezhet az a pillanat, amikor eltűnődsz azon, hogy vajon miért is őt választottad annak idején. Neki is, mint mindenkinek vannak elviselhetetlen szokásai, de ilyenkor jussanak eszedbe azok a jó tulajdonságai is, amelyek miatt beleszerettél. Lehet, hogy utálod, amiért mindig elkésik, de talán pont a spontán személyisége fogott meg régen. Ez a két tulajdonság pedig gyakran együtt jár.

6. Ne akard, hogy kerülje a barátait

A párod barátaid már valószínűleg azelőtt is ott voltak, mielőtt Te megjelentél az életében. Ezek a közeli barátok nem fognak eltűnni az életéből, még ha Téged idegesítenek is. A partnerednek szüksége van külső kapcsolatokra, akikre bármilyen helyzetben számíthat, mint ahogyan Neked is. Ha ők nem lennének, akkor mindkettőtök életéből hiányoznának. Ugyanez igaz a férjed női ismerőseire. Irreális kérés, hogy a párod ne találkozzon velük a jövőben, csak mert Te féltékeny vagy. Amíg a női ismerősei tiszteletben tartják a kapcsolatotokat, addig jobb, ha elviseled őket.

7. Ne kérd tőle, hogy a kapcsolatotok minden pillanatára emlékezzen

Amíg Te részletesen vissza tudod idézni az első randitok minden percét, addig ő lehet, hogy csak arra emlékszik, milyen jól érezte magát Veled. De ez nem azt jelenti, hogy a számára ez nem fontos. A női és férfi agy eltérően működik, és a nők agya jobban el tudja tárolni az érzelmi emlékeket. Ezért, ha egy emlék, vagy egy időpont fontos Neked, akkor mondd ezt el neki, írd fel a naptárjába, vagy a mobiljába. Ha ennek ellenére elfelejti, és ez rosszul esik, akkor magyarázd el, hogy miért vagy szomorú, és ne várd el Tőle, hogy kitalálja a gondolataidat.

8. Ne akard, hogy hozzád igazítsa az érdeklődési körét

Attól még, hogy együtt vagytok, nem kell mindig mindent közösen csinálnotok. Talán egyszer elment Veled megnézni egy sírós, romantikus filmet, de ha nagyon rosszul érezte magát, akkor ne várd el tőle, hogy megismételjétek. Jobban teszed, ha elismered, hogy nem vagytok egyformák, bizonyos területeken eltérő az ízlésetek, és az érdeklődési körötök. Ha ezt elfogadod, értékelni fogja a hozzáállásod, és Neked is megadja majd azt a szabadságot, amire minden embernek szüksége van.

9. Ne kényszerítsd arra, hogy minden helyzetben ő legyen a felnőtt

Nyilván nem viselkedünk mindig minden helyzetben felnőttként, de ha Te túlságosan gyerekesen állsz hozzá a kapcsolatotokhoz, és ezáltal folyton arra készteted, hogy ő legyen a felnőtt, akkor az a kapcsolat felbomlásához vezethet. Természetesen a gyerekes viselkedésen ne arra gondolj, hogy szétszórod a padlón a ruháidat, vagy sírva toporzékolsz, ha valami bajod van. Sokkal inkább arra, amikor passzív-agresszív viselkedés formákat veszel fel, például nem maradsz vele egy szobában, mert megsértődtél valamin, vagy nem fogadod a telefon hívását, mert duzzogsz. Ez a fajta hozzáállás valósággal porig rombolja két ember kapcsolatát, mert ha egyszer elindulsz ezen az úton, akkor sosem lesz vége.

par