R. Kárpáti Péter kacérkodik az esküvő gondolatával
2023-03-05  /  Szerző:   /   Egyéb, Párkapcsolat

A Barátok közt egykori sztárja, R. Kárpáti Péter és Ilona – bár a lánykérés már megvolt – egyelőre nem tervezgetik az esküvőt, nincs konkrét időpont. A színész nem szeretné elkapkodni a dolgot, az elmúlt években megtanult lassítani és alaposan kiélvezni minden pillanatot.

Péter ma már távol lakik a belváros nyüzsgő zajától és a mindennapi rohanástól, Őrbottyánban él párjával, akivel nyugalomban, boldogságban, harmóniában telnek a mindennapjaik két cicájukkal és azzal a sok-sok vendéggel, akiket rendszeresen meghívnak látogatóba.

– Imádunk a kis vidéki házikónkban élni. Régóta erre vágytunk, és még a Covid előtt sikerült is beköltöznünk. Közösen ápoljuk a kertet, és gyakran fogadunk vendégeket, akiknek főzök valami finomat a bográcsban vagy a grillen, jó borokat iszunk, nagyokat beszélgetünk és jakuzzizunk. A gyermekeim, Rebeka és Andriska is gyakran jönnek a párjaikkal, a sok munka és pörgés után itt tudnak lenyugodni és feltöltődni, hogy aztán újult erővel folytathassák Budapesten a dolgaikat. Ez a hely mindenki számára a nyugalom szigete – mesélte Péter.

A legendás sorozat egykori Berényi Andrása szeretné, ha élete végéig ilyen boldogságban telnének a napjaik Ilonával.

– Így szeretnék megöregedni, a párom mellett. Lassan hat éve együtt vagyunk, és nagyon szeretjük egymást, kiegyensúlyozott a kapcsolatunk. Megvolt a lánykérés, szeretnénk majd esküvőt is, de nem napirendi téma közöttünk – ismerte el. – Tervezgetjük, ugyanakkor elkapkodni sem akarjuk.

A színész élete azonban nemcsak a szórakozással telik. Sok mindennel foglalkozik a hétköznapokban. Jelenleg több emlékműsort állít össze II. Rákóczi Ferenc, Wass Albert és Petőfi Sándor tiszteletére. Emellett rendszeres szervezője különböző gasztrofesztiváloknak, zsűrizni is szokott rendezvényeken, és közben könyvet ír.

– Van bőven elfoglaltságom, de már nem dübörgök. Az egzisztenciális tartalékaim megvannak a következő évekre, és közel a hatvanhoz már nem vágyom több pénzre vagy presztízsre – mondja mosolyogva. – Most az a fontos, hogy legyen időm megvalósítani számtalan ötletemet és bővíteni a tudásomat. Rengeteg téma van, amikből még szeretnék köteteket kiadni, ezekhez viszont időre és energiára van szükségem, ami most adott.

Többek között ezért sem vállal már színházi szerepeket, szinkronmunkákat és nagyobb volumenű tévés felkéréseket. Pedig megkeresései a mai napig akadnak.

– Nagyon jó volt sokat szerepelni, napi szinten a köztudatban lenni, de úgy érzem, mindent megéltem már, amit lehet, és át kell adnom a terepet a fiataloknak, mert rengeteg ifjú tehetség van hazánkban. Én amellett, hogy hosszú éveken át az ország legsikeresebb napi sorozatában szerepelhettem, 20-30 éves korom között jó néhány színházi főszerepet eljátszhattam, emellett rengeteget szinkronizálhattam is. Nincs hiányérzetem. Olykor azért feltűnök így is egy-egy játékfilmben vagy tévés műsorban, de ez nekem bőven elég – tette hozzá.