Pulykás tészta zöldbabbal
Hozzávalók 4 személyre:
-40 dkg pulykamellfilé
-1 piros chilipaprika
-1 fej vöröshagyma
-2 gerezd fokhagyma
-35 dkg zöldbab
-2 ek. olaj
-50 dkg metélt (rizs)tészta
-1 zöld citrom leve
-1 ek. felaprított petrezselyem
Elkészítés:
A húst megmossuk, leszárítjuk, vékony csíkokra vágjuk. A chilipaprikát, a hagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, a vöröshagymát és a chilit vékonyra felszeleteljük, a fokhagymát összezúzzuk. A zöldbabot megtisztítjuk.
Az olajat bevonatos serpenyőben felforrósítjuk, a pulykacsíkokat nagy lángon 2-3 percig sütjük benne. Hozzáadjuk a zöldbabot, a hagymát és a fokhagymát, további 5 percig óvatosan sütjük, hogy a bab ne törjön össze.
Közben enyhén sós vizet forralunk és a tésztát a csomagoláson előírt ideig áztatjuk, majd leszűrjük, lecsepegtetjük. Ha nem rizstésztát használunk, akkor azt kifőzzük.
A húshoz hozzáadjuk a citrom levét, és még 3 percig főzzük. Összekeverjük a főtt tésztával, a petrezselyemmel. Azonnal tálaljuk.
Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: azonnal