5 dolog, amit minden lánynak tudnia kéne házasság előtt
2018-08-29  /  Szerző:   /   Párkapcsolat Megtaláltad a nagy Ő-t és már alig várod, hogy összeházasodjatok? Minden könyvet elolvastál a házasságról és úgy gondolod nem fog gondot okozni gyakorlatba is ültetni az elméletet? Sajnos el kell keserítenünk, hiszen a házasságok gyakran sokkal nehezebbek, mint ahogyan azt előre a párok eltervezik. Alábbi cikkünkben felsorolunk 5 dolgot, amikre jobban oda kellene figyelned szingliként, ezáltal pedig nagyobb esélyed lesz egy kiegyensúlyozott és boldog párkapcsolatra és házasságra.

1. A férjed/ jövendőbelid nem a boldogságod kulcsa

Szingliként azt hihetjük, hogy a választottunk, a nagy Ő, majd végtelenül boldoggá és teljessé tesz minket. Sokszor arról ábrándozunk, hogy ha egyszer lesz valakink és megházasodunk, akkor végre boldogok leszünk. Ez sajnos egyáltalán nincs így. A barátod/férjed, nem adja meg neked azt a teljes megelégülést, boldogságot, amire vágysz, így ha összeházasodtok, de mégis elmarad az a kicsattanó boldogság, amire mindig is vágytál, akkor semmiképp se legyél elkenődve, hanem próbáld magadban megkeresni a boldogság forrását.

2. A házasság nem tesz egy csapásra éretté

Sokan azt hiszik, hogy házasság után rögtön bölcsek és érettek leszek. De amikor az esküvőjük másnapján felébrednek, ugyanazok az emberek maradnak, ugyanazokkal a problémákkal. Szóval, ha te is úgy képzeled el a házasságot, hogy utána egy teljesen más ember leszel, akkor figyelmeztetünk, nem ez történik. A mostani küzdelmeid és problémáid a házasságodban is ugyanúgy meglesznek. Éppen ezért kell már most, magadtól elkezdened dolgozni a problémáidon és a gyengeségeiden.

3. Az önállóság nem teremt házastársi egységet

Egy olyan kultúrában növünk fel, ahol a nőknek azt mondják, nincs szükségük senkire, egyedül képesek megbirkózni bármivel. A házasságban azonban az extrém függetlenség nem működik, nem teremt házastársi egységet. Amikor megházasodsz, akkor hajlamos vagy a vitákban és a döntésekben versenytársként nézni a férjedre. Hajlamos vagy arra, hogy az egység helyett a saját igazadat követeld. Ha valamit megtehetsz a házasságod előtt, akkor az az legyen, hogy többet dolgozz azon, hogy egy önzetlenebb, másokra fókuszáló szíved legyen. A világ által elvárt női kép helyett figyelj arra, hogy olyan nő legyél, aki bátran kiáll az igazság mellett, de ugyanakkor önzetlen, önfeláldozó, és szeretetet közvetít. Ezek a tulajdonságok egy sokkal egységesebb házasságot teremtenek, mint egy énközpontú és önálló gondolkozás.

4. A háztartási képességek nagyon fontosak

A házasság első éveiben sokunknak csak pár ilyen képességünk van. El tudunk mosogatni és ismerünk néhány receptet. De megtervezni egy bevásárlást, ragaszkodni a büdzséhez, hogyan menedzseljünk egy egész háztartást..stb, ezekben nem vagyunk jók, mert házasság előtt kevésbé tartjuk őket fontosnak. Amikor megházasodsz, akkor rá fogsz jönni, hogy a tevékenységeid nagy része a háztartás körül fog forogni. Az otthon nagyon fontos része az életünknek, sokkal több egy helynél, ahol alszunk, így nagyon fontos, hogy meg tudjuk teremteni a szerető és pozitív légkört.

5. Az önzetlenség a vibráló házasság titka

A házasságban egy másik oldalról látjuk a párkapcsolatunkat, éjjel-nappal együtt vagyunk, így sokkal nehezebb engedni a másiknak és azt mondani, hogy legyen úgy, ahogyan te akarod. Ezért is gondoljuk, hogy már szingliként el kell kezdenünk a szívünkkel másokra figyelni, másokért tenni, hogy minél önzetlenebbek legyünk, mert tényleg ez a titka egy vibráló, jó házasságnak. Amikor a férjeddel elkezditek önfeláldozóan szolgálni és szeretni egymást, akkor lesz a házasságotok teljes és gyümölcsöző.