Pulled pork naan szendvics amerikai káposztasalátával
2025-05-31  /  Szerző:   /   Egyéb, Rúzs

Hozzávalók 8 főre

A tépett húshoz:

-2 ek. barna cukor

-2 tk. pirospaprika

-1 tk. őrölt bors

-1 tk. őrölt fűszerkömény

-1 tk. római kömény

-2 tk. fokhagymapor

-1 tk. oregánó

-1 tk. majoránna

-1 tk. koriander

-1 tk. paradicsomszósz

-6 ek. olaj

-2 kg sertéscomb vagy -lapocka

-1 fej vöröshagyma

-1 dl ketchup

-2 ek. fehérborecet

-2 ek. szójaszósz

A naan kenyérhez:

-50 dkg liszt

-1,5 dkg friss élesztő

-1 csomag sütőpor

-4 ek. joghurt

-8 ek. olvasztott vaj

-4 ek. olaj a sütéshez

A káposztasalátához:

-1 fej káposzta (kb. 70 dkg)

-2 sárgarépa (kb. 20 dkg)

-1 fej vöröshagyma

-10 ek. majonéz

-5 ek. tejföl

-1,5 ek. méz

-1 ek. fehérborecet

Elkészítés:

A cukrot összekeverjük a száraz fűszerekkel és két evőkanál sóval, majd összekeverjük a paradicsompürével, az olaj felével, valamint 4 kanál vízzel. A fűszeres mázat alaposan a húsba masszírozzuk, a maradék olajat pedig felmelegítjük és a hús minden oldalát megpirítjuk benne.

Közben a sütőt előmelegítjük 130 °C-ra, a hagymát pedig megtisztítjuk és felaprítjuk. Amikor a hús megpuhult, hozzáadjuk a hagymát és felöntjük a ketchuppal, a borecettel, valamint a szójaszósszal. Amikor a szósz felforr, lefedjük alufóliával és a húst az előmelegített sütőbe tesszük 3,5 órára.

Sütés közben többször ránézünk a húsra és meglocsoljuk a szósszal. Ezután levesszük a fóliát és további 30 percen keresztül sütjük. Amikor kész, kivesszük a sütőből és fél órán keresztül pihentetjük. Amikor kicsit hűlt, villával szálasra bontjuk és összeforgatjuk a szaftjával.

A kenyérhez a liszt felét egy tálba szitáljuk, majd a közepébe mélyedést készítünk és belemorzsoljuk az élesztőt. Ráöntünk három deci langyos vizet, kicsit összekeverjük, majd letakarva 30 percen keresztül pihentetjük. Ezután hozzákeverjük a sütőport, két teáskanál sót, valamint a joghurtot és az olvasztott vajat. Bedagasztjuk és a tésztát letakarva 15 percig pihentetjük.

Pihentetés után a tésztát lisztezett munkafelületen jól átgyúrjuk, majd nyolc cipóra osztjuk, amiket letakarva pihentetünk 5 percig. Ezeket utána 3-4 mm vékonyra nyújtjuk, majd felhevített palacsintasütőben, kevés olajjal bekenve mindkét oldalukat aranybarnára sütjük közepes lángon.

A salátához a káposztát és a répát megtisztítjuk, majd legyaluljuk. A hagymát is megtisztítjuk, vékonyan felszeleteljük, majd sózzuk, összeforgatjuk és állni hagyjuk. A majonézt összekeverjük a tejföllel, a mézzel és a borecettel, majd ízlés szerint borsozzuk. Az öntetet a káposzta, a répa és a hagyma keverékére öntjük, majd pár órára hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek.

A szendvicset összeállítjuk. A naan kenyeret kiterítjük, majd az egyik felére teszünk egy adag káposztasalátát, és megszórjuk a tépett hússal. Ízlés szerint friss zöldfűszerekkel is ízesíthetjük, majd félbehajtva tálaljuk.

Munka: kb. 45 perc

Fogyasztható: kb. 4,5 óra múlva