Pulled pork naan szendvics amerikai káposztasalátával
Hozzávalók 8 főre
A tépett húshoz:
-2 ek. barna cukor
-2 tk. pirospaprika
-1 tk. őrölt bors
-1 tk. őrölt fűszerkömény
-1 tk. római kömény
-2 tk. fokhagymapor
-1 tk. oregánó
-1 tk. majoránna
-1 tk. koriander
-1 tk. paradicsomszósz
-6 ek. olaj
-2 kg sertéscomb vagy -lapocka
-1 fej vöröshagyma
-1 dl ketchup
-2 ek. fehérborecet
-2 ek. szójaszósz
A naan kenyérhez:
-50 dkg liszt
-1,5 dkg friss élesztő
-1 csomag sütőpor
-4 ek. joghurt
-8 ek. olvasztott vaj
-4 ek. olaj a sütéshez
A káposztasalátához:
-1 fej káposzta (kb. 70 dkg)
-2 sárgarépa (kb. 20 dkg)
-1 fej vöröshagyma
-10 ek. majonéz
-5 ek. tejföl
-1,5 ek. méz
-1 ek. fehérborecet
Elkészítés:
A cukrot összekeverjük a száraz fűszerekkel és két evőkanál sóval, majd összekeverjük a paradicsompürével, az olaj felével, valamint 4 kanál vízzel. A fűszeres mázat alaposan a húsba masszírozzuk, a maradék olajat pedig felmelegítjük és a hús minden oldalát megpirítjuk benne.
Közben a sütőt előmelegítjük 130 °C-ra, a hagymát pedig megtisztítjuk és felaprítjuk. Amikor a hús megpuhult, hozzáadjuk a hagymát és felöntjük a ketchuppal, a borecettel, valamint a szójaszósszal. Amikor a szósz felforr, lefedjük alufóliával és a húst az előmelegített sütőbe tesszük 3,5 órára.
Sütés közben többször ránézünk a húsra és meglocsoljuk a szósszal. Ezután levesszük a fóliát és további 30 percen keresztül sütjük. Amikor kész, kivesszük a sütőből és fél órán keresztül pihentetjük. Amikor kicsit hűlt, villával szálasra bontjuk és összeforgatjuk a szaftjával.
A kenyérhez a liszt felét egy tálba szitáljuk, majd a közepébe mélyedést készítünk és belemorzsoljuk az élesztőt. Ráöntünk három deci langyos vizet, kicsit összekeverjük, majd letakarva 30 percen keresztül pihentetjük. Ezután hozzákeverjük a sütőport, két teáskanál sót, valamint a joghurtot és az olvasztott vajat. Bedagasztjuk és a tésztát letakarva 15 percig pihentetjük.
Pihentetés után a tésztát lisztezett munkafelületen jól átgyúrjuk, majd nyolc cipóra osztjuk, amiket letakarva pihentetünk 5 percig. Ezeket utána 3-4 mm vékonyra nyújtjuk, majd felhevített palacsintasütőben, kevés olajjal bekenve mindkét oldalukat aranybarnára sütjük közepes lángon.
A salátához a káposztát és a répát megtisztítjuk, majd legyaluljuk. A hagymát is megtisztítjuk, vékonyan felszeleteljük, majd sózzuk, összeforgatjuk és állni hagyjuk. A majonézt összekeverjük a tejföllel, a mézzel és a borecettel, majd ízlés szerint borsozzuk. Az öntetet a káposzta, a répa és a hagyma keverékére öntjük, majd pár órára hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek.
A szendvicset összeállítjuk. A naan kenyeret kiterítjük, majd az egyik felére teszünk egy adag káposztasalátát, és megszórjuk a tépett hússal. Ízlés szerint friss zöldfűszerekkel is ízesíthetjük, majd félbehajtva tálaljuk.
Munka: kb. 45 perc
Fogyasztható: kb. 4,5 óra múlva