Problémás Istenes Bencéék balatoni álomházának építése
2023-07-23  /  Szerző:   /   Egyéb, Párkapcsolat

Istenes Bence és Csobot Adél vidéki házának felújítása során kisebb gondok merültek fel, amiket a szakember tudatott velük.

Istenes Bence és Csobot Adél tavasz közepén tudatták az örömhírt, miszerint elköltöznek a Balaton-felvidékre. A sztárpár egy nagyon régi kertes házat vett, amely körül már hónapok óta zajlik a munka, de bőven van még tennivaló, hiszen – a terveik szerint – augusztusra már be szeretnének költözni. Ráadásul nem csak kívülről szemlélik a folyamatokat, hanem részt is vesznek a felújításban: legutóbb is munkaruhába bújtak, hogy a csempéket felszedjék, fúrjanak-faragjanak és kihordják a rengeteg törmeléket.

A műsorvezető egy új YouTube-videóval rukkolt elő a nézőiknek, amelyben főként a felső szintet mutatták be, ahol három szoba, egy gardrób és egy fürdőszoba lesz. Ezenkívül egy melléképületet is felhúznak a telekre, amely kerti konyhával zárul, és amit egy folyosó köt majd össze a főépülettel. A felvételt egy romantikus tánccal kezdték a szerelmesek, akik a leendő nappalijukban táncoltak egymással, hogy később összevághassák azzal a verzióval, amikor a már elkészült házban teszik ugyanezt.

A kivitelezőjük is feltűnt a videóban, aki megemlítette, hogy apróbb gondok merültek fel az építkezés közben. Kevés a vas mennyisége a házban, ami állítása szerint vészjósló szokott lenni, ugyanakkor nincs olyan probléma, ami arra utalna, hogy vashiányos a ház. Kijelentette: ma már ilyet esélytelen építeni. Bencéék nyerni akartak a magasságon is, hogy a tetőt feljebb építsék, ám kiderült, hogy már nem lehet úgy építkezni, sőt, a talaj legalább 20 centiméterrel magasabb lesz a padlófűtés miatt. A szakember elmonda, hogy körülbelül 240-250 centiméter a felső szint belmagassága, ám a minimum 270-től indul, ő pedig már nem is szokott 280 alatt házakat vállalni, de úgy véli, így is élhető lesz a terület.

„Elképesztő, mennyi dolog derül ki folyamatosan. Tényleg, amikor már itt vagy, akkor látod azt, hogy 'risten, ez itt lehetni így is, az ott lehetne úgy is, ott miért nem úgy van? Tényleg hihetetlen... Most már értem, miért mondják azt, hogy az első házat az ellenségednek tervezed, a következőt a barátodnak, majd csak utána magadnak, mert gyakorlatilag amíg az elsőt meg nem építed, nem látod konkrétan, mi történik, teljesen vakvágányon vagy...” – jegyezte meg Bence. A kivitelező elmondta, hogy építettek már 30-40 házat, de még mindig van, amire most jönnek rá. Főleg egy meglévő épületnél, amelynél előre nem lehet látni, hogyan is épült.

Hálásak lehetünk, mert nem derült ki olyan dolog, ami visszacsinálhatatlan, és amire azt mondod, hogy hú, ha ezt tudom, nem veszem meg! Egyedül a belmagasság, ami kicsit kényelmetlen, de nagyon hamar hozzá fogtok szokni, hogy térden kell járni

– ugratta a párt.