Pizzarózsa
Hozzávalók 16 darabhoz:
A tésztához:
-50 dkg liszt
-4 dkg élesztő
-1 ek. cukor
-3 dl langyos víz
-4 ek. olívaolaj
A töltelékhez:
-1 dl ketchup vagy pizzaszósz
-10 dkg reszelt mozzarella
-10 dkg szalámi
Elkészítés:
A lisztet átszitáljuk, közepébe mélyedést készítünk, belemorzsoljuk az élesztőt, rászórjuk a cukrot, és ráöntjük a vizet. Hagyjuk felfutni (kb. 15 perc). A kézi robotgép dagasztóbetétjével alaposan összedolgozzuk, közben hozzáadjuk az olajat és 1 tk. sót. Akkor jó, ha már hólyagos. Letakarjuk, és meleg helyen a duplájára kelesztjük (kb. 1 óra).
A tésztát 3 mm vékony lapra nyújtjuk, és kb. 5 cm széles 20 cm hosszú csíkokra vágjuk. Mindegyik csíkot megkenjük ketchuppel, megszórjuk sajttal, és rárakjuk a szalámiszeleteket úgy, hogy kicsit kilógjanak a csíkból. Az alját kb. 1 cm vastagon visszahajtjuk, és a csíkokat lazán feltekerjük.
A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. A muffin sütőforma mélyedéseit kivajazzuk, és beletesszük a virágokat. A tetejét megigazítjuk, kissé széthúzzuk a tésztát, és a sütőben kb. 20 percig sütjük.
Munka: kb. 1 óra
Fogyasztható: kb. 2,5 óra múlva