Pisztáciás-fehér csokis torta
2025-07-22  /  Szerző:   /   Egyéb, Rúzs

Hozzávalók kb. 16 szelethez

A tésztához:

-25 dkg szobahőmérsékletű vaj

-20 dkg cukor

-30 dkg liszt

-1 tk. sütőpor

-2 tk. vaníliaaroma

-3 tojás

-15 dkg görög joghurt

-5 dkg fehér csokoládé (reszelve)

-2 őszibarack

A tetejére:

-15 dkg fehér csokoládé

-20 dkg natúr krémsajt

-20 dkg görög joghurt

-3 ek pirított sótlan pisztácia

Elkészítés:

A sütőt előmelegítjük 175 °C-ra. Kivajazunk, kilisztezünk egy 28 cm átmérőjű kapcsos tortaformát. A maradék vajat fényesre keverjük a cukorral. Beleszórjuk a lisztet, a sütőport, hozzáadjuk a vaníliát, majd egyenként a tojásokat, a joghurtot és a reszelt csokoládét.

A barackot kis kockákra vágjuk, beleforgatjuk a tésztába. A sütőformába öntjük, majd készre sütjük kb. 60 perc alatt – ha szükséges, takarjuk le a tetejét alufóliával, ha nagyon barnulna. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e a sütemény. A formában hagyjuk kihűlni.

A krémhez vízgőz felett felolvasztjuk a fehércsokit. A krémsajtot és a joghurtot összekeverjük, majd hozzácsurgatjuk a már langyos fehér csokoládét. Felhasználásig a hűtőben tartjuk.

A megsült és kihűlt torta tetejére halmozzuk rusztikusan a krémet, majd tetejét megszórjuk durvára vágott natúr pisztáciával.

Munka: kb. 35 perc

Fogyasztható: kb. 2 óra múlva