Pisztáciás-fehér csokis torta
Hozzávalók kb. 16 szelethez
A tésztához:
-25 dkg szobahőmérsékletű vaj
-20 dkg cukor
-30 dkg liszt
-1 tk. sütőpor
-2 tk. vaníliaaroma
-3 tojás
-15 dkg görög joghurt
-5 dkg fehér csokoládé (reszelve)
-2 őszibarack
A tetejére:
-15 dkg fehér csokoládé
-20 dkg natúr krémsajt
-20 dkg görög joghurt
-3 ek pirított sótlan pisztácia
Elkészítés:
A sütőt előmelegítjük 175 °C-ra. Kivajazunk, kilisztezünk egy 28 cm átmérőjű kapcsos tortaformát. A maradék vajat fényesre keverjük a cukorral. Beleszórjuk a lisztet, a sütőport, hozzáadjuk a vaníliát, majd egyenként a tojásokat, a joghurtot és a reszelt csokoládét.
A barackot kis kockákra vágjuk, beleforgatjuk a tésztába. A sütőformába öntjük, majd készre sütjük kb. 60 perc alatt – ha szükséges, takarjuk le a tetejét alufóliával, ha nagyon barnulna. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e a sütemény. A formában hagyjuk kihűlni.
A krémhez vízgőz felett felolvasztjuk a fehércsokit. A krémsajtot és a joghurtot összekeverjük, majd hozzácsurgatjuk a már langyos fehér csokoládét. Felhasználásig a hűtőben tartjuk.
A megsült és kihűlt torta tetejére halmozzuk rusztikusan a krémet, majd tetejét megszórjuk durvára vágott natúr pisztáciával.
Munka: kb. 35 perc
Fogyasztható: kb. 2 óra múlva