Piros-fehér csiga
Hozzávalók 20 csigához:
-10 dkg vaj
-10 dkg cukor
-2 tojás
-1 csomag vaníliás cukor
-30 dkg liszt
-½ tk. sütőpor
-5 csepp piros ételfesték
-4 ek. színes cukorgyöngy
Elkészítés:
Robotgéppel alaposan összedolgozzuk a vajat a cukorral. Hozzáadjuk a tojást, majd a vaníliás cukrot, a lisztet, egy csipet sót, a sütőport. A tésztát két egyenlő részre osztjuk, az egyik részt pirosra színezzük az ételfestékkel. Cipóvá gyúrjuk, fóliába csomagoljuk, és 30 percre a hűtőbe tesszük.
Ha a tészták kissé megdermedtek, kinyújtjuk a fehér tésztát 20x 30 cm-es téglalapra, fél centi vastagra. A pirosat is ekkora lapra nyújtjuk, és fehér tésztára fektetjük. Szorosan feltekerjük fel, és fóliába csomagolva újra hűtőbe tesszük kb. 30 percre.
Ha a tésztarúd keményre dermedt, a sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. A rudat színes cukorgyöngybe forgatjuk, majd kb. 20 szeletre vágjuk. Sütőpapírral bélelt lemezre tesszük, és a sütőben 10-12 perc alatt készre sütjük.
Munka: kb. 45 perc
Fogyasztható: kb. 2 óra múlva
