Pepperóni pizza
2018-01-08  /  Szerző:   /   Rúzs  Hozzávalók:


50 dkg finomliszt
1.5 dl langyos víz
1 csipet cukor
3 dkg friss élesztő
1 teáskanál só
800 gramm hámozott konzerv paradicsom
3 gerezd fokhagyma
5-6 evőkanál olívaolaj
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
1 csokor friss bazsalikom
25 dkg mozzarella sajt
25 dkg csípős szalámi
2-3 darab pepperóni (erős paprika)
Elkészítési idő: 100 perc

Elkészítés:
Először is készítsük el a pizzatésztát. Ehhez futassuk fel az élesztőt cukros, langyos vízben. Amint felfutott, öntsük hozzá a liszthez, majd adjuk hozzá a sót és két evőkanál olívaolajat. Dolgozzuk össze a tésztát, majd tiszta munkafelületen dagasszuk pár percig, hogy minél könnyebb pizzatésztát kapjunk. Ezután formázzunk belőle cipót, takarjuk le, és meleg helyen hagyjuk kelni 30-40 percig.

Ezalatt készítsük el a pizzaszószt. Melegítsünk fel 2-3 evőkanál olívolajat, majd kezdjük el rajta pirítani a vékonyra szeletelt fogkhagymát. Amint halvány színt kapott, öntsük hozzá a konzerv paradicsomot, és ízesítsük sóval, borssal és az apróra vágott bazsalikommal, majd főzzük nagyjából 20-25 percig. Ha maradt benne nem teljesen szétfőtt paradicsomdarab, azokat zúzzuk szét, hogy kenhető, krémes szószt kapjuk.

Ha megkelt a tészta, szórjunk egy kevés lisztet a munkafelületre, és kezdjük el rajta nyújtani. Olyan alakúra nyújtsuk a tésztát, amilyen alakú tepsiben szeretnénk sütni a pizzánkat. Kenjük ki olajjal a tepsit, majd helyezzük bele a kinyújtott tésztát.

A paprikát és a szalámit vágjuk vékony szeletekre, a mozzarella sajtot pedig reszeljük le. Kenjük meg a tésztát vékonyan a pizzaszósszal, majd szórjuk meg a szalámival, a pepperónival, és végül a reszelt sajttal.

Előmelegített sütőben, 220 fokon (légkeveréses sütőben 200 fokon), 15-20 perc alatt süssük készre a pizzát, majd szeletekre vágva, forrón tálaljuk.

 



 

Forrás: falatozz.hu