Pataki Zita és férje együtt vágtak bele az életmódváltásba
2021-05-16  /  Szerző:   /   Egyéb, Párkapcsolat

Mindenben támogatja férje Pataki Zitát, így fogyásában is. Együtt diétáznak, sportolnak. A házaspár tavaly döntött úgy, hogy teljes életmódot vált, amelynek része a rendszeres testmozgás, valamint teljes értékű növényi étrendre tértek át. Az RTL Klub csinos időjósa elsősorban egészsége miatt kezdett bele a változásba, ám nem titkolt célja volt, hogy leadjon pár kilót.

 

– 2019-ben, az utolsó lombikprogram alatt híztam nyolc kilót, és bár hetvenkilósan is jól éreztem magamat a bőrömben, szerettem volna változtatni – kezdte lapunknak Zita, aki korábban a kezelések alatt a hormon- és szteroidinjekciók m­iatt többször hízott, majd le­fogyott, súlya sokszor ingadozott.

– Voltam én már 59 kiló is, és bár eleinte tetszett, hogy hosszú évek után ismét ötössel kezdődik a súlyom, éreztem, láttam magamon, túl vékony vagyok. A férjem, Ati persze akkor is kifejezte, hogy nagyon tetszem neki, a szeretete nem azon múlik, hogy mennyit mutat a mérleg, hanem hogy jól érezzem magam a bőrömben – folytatta a tévés.

– Most 64 kiló vagyok, az ideális és tartható súlyom azonban körülbelül 62 kilogramm. Én ezzel teljesen elégedett lennék. Nem gondolom, hogy átlendülnék a ló túloldalára, egyrészt látom az elért eredményt, érzem a ruháimon, a mozgásomon, másrészt pedig megvan a lélektana annak, hogyan ne vigye túlzásba az ember a fogyást, én ráadásul ezt tanultam is.

Zita elégedett a külsejével, ráadásul szép fokozatosan igyekszik karcsúsodni, mivel a hirtelen súlyvesztés akár veszélyes is lehet.

– Február óta tart a diéta, bár a COVID-betegségem közbeszólt, és azóta sajnos nem tudok annyit mozogni, mint előtte. A kutyasétáltatás mellett heti ötször futok, heti kétszer edzővel edzek online, de egyáltalán nem olyan szinten, mint akár fél éve, ezért egy hónapja szigorítottam az étrendemen. Ha elértem a célom, természetesen visszatérek az egészséges, alapvetően növényi étrendre, amelyben hetente egyszer megengedett a húst, a hal, ahogy a tészta is – mesélte az időjós.

A hirtelen hízásnak vagy fogyásnak sokszor lelki, pszichés oka van. Zita nemrég létrehozott egy zárt csoportot a közösségi oldalon, hogy segítséget nyújtson a kilókkal küzdőknek.

– Nagyon meglepett, hogy rövid idő alatt 14 ezer tagja lett a csoportnak. Legjobb tudásom szerint megpróbálok azoknak segíteni, akik túlsúllyal küzdenek, mert hiszek abban, hogy sok esetben lelki okai vannak a hízásnak, ez pedig idővel megoldható – mondta az időjós.

Forrás: Blikk