Parmezános padlizsán
2025-09-20  /  Szerző:   /   Egyéb, Rúzs


Hozzávalók:

– 2 padlizsán félbevágva, majd hosszában szeletelve

– 2 paradicsom felkarikázva

– 4 evőkanál olaj

– 1 lilahagyma apróra vágva

– 2 gerezd fokhagyma összezúzva

– oregánó

– korander

– 2 tojás

– 2 dl tejszín

– 10 dkg reszelt parmezán sajt

– őrölt bors, só

 
Elkészítés:

Olajozzuk ki a tepsit és helyezzük bele félig egymásra csúsztatva, váltakozva a padlizsánt és a paradicsomot. Sózzuk, borosszuk, locsoljuk meg 2 evőkanál olajjal. A lilahagymát 2 evőkanál olajban pároljuk meg, adjuk hozzá a fokhagymát, az oregánót és a koriandert, majd szórjuk rá egyenletesen eloszlatva a paradicsomra és a padlizsánra. A tojásokat verjük simára a tejszínnel, szórjuk bele a sajtot, borsozzuk, sózzuk és az egészet tegyük rá a padlizsános-paradicsomos rakottasra. Alufólia alatt 10 percig süssük. Mielőtt teljesen átsülne, az utolsó 5 percben fólia nélkül süssük, míg a sajt megpirul.

 

Forrás