Párhuzamosan randizni két partnerrel hűtlenségnek számít?
2023-03-06  /  Szerző:   /   Egyéb, Randi

Amikor társat keresel, és esetleg egy internetes randi oldalon levelezel, nagy valószínűséggel egyszerre több jelölted is akad egy időben. Teljesen természetes dolog, ha párhuzamosan 2-3 potenciális partnerrel is tartod a kapcsolatot, és próbálod kideríteni, hogy vajon összeilletek-e egyikükkel. Az ismerkedés ezen szakaszában valószínűleg még senki nem tartja hűtlenségnek, hogy ha nem kizárólag csak egy ismeretlennek írogatsz.

De mi a helyzet akkor, ha esetleg első randira is több emberrel mész el, párhuzamosan? Ez már megcsalásnak számít? Ha röviden szeretnénk megválaszolni a kérdést, akkor azt kell mondjuk, hogy nem, nem az.

 

Különbség van randizás és párkapcsolat között

Mit is foglal magába a randizás? Amikor két ember vonzalmat érez egymás iránt, és egyre több időt töltenek a másik társaságában, hogy minél jobban megismerhessék egymást. A randizás a romantikus elköteleződés első szakasza. A második fázist már párkapcsolatnak hívjuk, amely akkor kezdődik, amikor ez a két ember felvállalja a köztük lévő érzelmi kötődést egymás és a külvilág előtt is. Innentől ők ketten hivatalosan is egy párnak számítanak. És ez az a pont, amikor már barátnak és barátnőnek nevezik egymást.

Már a kapcsolat kezdetén meg kell húzni a határokat

Amikor megismerkedsz valakivel, akit szimpatikusnak találsz, akkor tisztáznod kell, hogy alkalmi kapcsolatot keresel vagy hosszú távú, komoly elköteleződést. Azt hihetnéd, hogy mindez szükségtelen, hiszen nyilvánvalónak kellene ennek lenni mindenki számára, de a valóságban ez nem így van. Túl sok pár szakított már azért, mert különböző célokkal érkeztek meg egy romantikus viszonyba. Ha viszont már az elején nyílt lapokkal játszol, akkor van értelme igazán elkezdeni randizni is.

A randizás szakasza nem tart túl sokáig

Ha párhuzamosan több jelölttel is elmész első randira egy adott időszakban, az még nem számít megcsalásnak. Először is azért, mert a randizás fázis sosem tart túl sokáig. Néhány alkalom során eldől, hogy két ember között van-e az összhang, vagy nincs. Mindenki próbálkozik, és keresi a hozzáillő társat, az élet pedig túl rövid ahhoz, hogy túl sokat várakozzunk egy-egy emberre. Abban a pillanatban viszont, amikor úgy érzed, hogy rátaláltál valaki számodra különlegesre, és ez ráadásul kölcsönös, onnantól kezdve nincs helye párhuzamos randiknak, és más jelölteknek az életedben.Ez is érdekelhet! - Bizonytalan vagy az első randi után? Ezt az 5 dolgot gondold végig!


A hiba, amelyet a társkeresők leggyakrabban elkövetnek, hogy megpróbálják kihagyni a randizás szakaszát

A legtöbb ember, amikor találkozik valakivel, akit elsőre kedvel, igyekszik kihagyni a randizás részt, és azonnal beleugranak egy kapcsolatba, holott még alig ismerik egymást. Nem tisztázzák a céljaikat, és nem feltétlenül mondják ki nyíltan, hogy ez már egy valódi kapcsolat. Ezért is merül fel sokszor bennük a kétely, hogy vajon a partnerük találkozgat-e közben másokkal, vagy számára is kizárólagos ez a viszony. Ezzel viszont a bizonytalanság és féltékenység szépen lassan beúszik a kapcsolatba, és tönkretesz mindent.