Padlizsános tésztatorta
2024-07-25  /  Szerző:   /   Egyéb, Rúzs

Hozzávalók 6 személyre

-2 gerezd fokhagyma

-4 ek. olívaolaj

-9 dl paradicsomszósz

-40 dkg penne tészta

-5 dkg reszelt parmezán sajt

-1 ek. szárított oregánó

-70 dkg padlizsán

-2 tojás

-15 dkg vastagon szeletelt olasz szalámi

-25 dkg szeletelt mozzarella

-2 ek. zsemlemorzsa

Elkészítés:

A fokhagymát megtisztítjuk, vékonyan felszeleteljük. Mélyebb edényben, 1 evőkanálnyi olajon megfuttatjuk, majd ráöntjük a paradicsomszószt, sózzuk, borsozzuk, összeforraljuk.

A tésztát a csomagoláson előírtak szerint, de nem túl puhára főzzük, leszűrjük, azonnal elkeverjük a paradicsomszósszal, a parmezánnal, az oregánóval, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.

A padlizsánokat megmossuk, leszárítjuk, hosszában kb. fél cm vastag szeletekre vágjuk. A szeletek mindkét oldalát megkenjük olajjal, majd forró grillserpenyőben oldalanként 2-2 percig sütjük.

A sütőt 190 °C-ra előmelegítjük. A tojásokat keményre főzzük, lehűtjük, meghámozzuk, felszeleteljük. A szalámit csíkokra vágjuk.

Egy kb. 20 cm átmérőjű, mélyebb hőálló edényt kibélelünk a megsütött padlizsánszeletekkel. Rárétegezzük a paradicsomszószos tésztát, a szalámit, a tojást és a mozzarellát. A végén megszórjuk a zsemlemorzsával, és meglocsoljuk a maradék olívaolajjal. A sütőben kb. 20 perc alatt készre sütjük.

Spatula segítségével, a torta szélét leválasztjuk az edénytől, és óvatosan nagyobb tálalótányérra borítjuk. Hagyjuk pár percet pihenni, majd óvatosan levesszük róla a jénai edényt. Melegen tálaljuk.

Munka: kb. 45 perc

Fogyasztható: kb. 1,5 óra múlva