Őszibarackos krémtúró recept
2024-07-31  /  Szerző:   /   Egyéb, Rúzs

Hozzávalók:

-50 dkg túró

-5 érett őszibarack

-3 evőkanál méz

-1 teáskanál vanília kivonat

-2 dl habtejszín

Elkészítés:

Az őszibarackokat leforrázzuk, 5 percig állni hagyjuk, majd lehűtjük hideg vízben. Így könnyen tudjuk meghámozni, majd kiemelni a magját.

Egy nagy keverőtálba szedjük a túrót, rádaraboljuk 3 barack húsát, ízesítjük mézzel, vaníliával és botmixerrel simára dolgozzuk. A habtejszínt kemény habbá verve beleforgatjuk és az egészet 30 percre a fagyasztóba tesszük dermedni (vagy sima hűtőbe 2-3 órára).

A maradék két őszibarackot félbevágjuk és rákanalazva tálaljuk a barackos krémtúrót.

Tipp:

Ha szeretnéd a desszertet még különlegesebbé tenni, adj hozzá egy kevés citromhéjat vagy rozmaringot a túrókrémhez. Tálaláskor díszítheted mandulaforgáccsal vagy friss mentalevelekkel is.