Őszibarackos krémtúró recept
Hozzávalók:
-50 dkg túró
-5 érett őszibarack
-3 evőkanál méz
-1 teáskanál vanília kivonat
-2 dl habtejszín
Elkészítés:
Az őszibarackokat leforrázzuk, 5 percig állni hagyjuk, majd lehűtjük hideg vízben. Így könnyen tudjuk meghámozni, majd kiemelni a magját.
Egy nagy keverőtálba szedjük a túrót, rádaraboljuk 3 barack húsát, ízesítjük mézzel, vaníliával és botmixerrel simára dolgozzuk. A habtejszínt kemény habbá verve beleforgatjuk és az egészet 30 percre a fagyasztóba tesszük dermedni (vagy sima hűtőbe 2-3 órára).
A maradék két őszibarackot félbevágjuk és rákanalazva tálaljuk a barackos krémtúrót.
Tipp:
Ha szeretnéd a desszertet még különlegesebbé tenni, adj hozzá egy kevés citromhéjat vagy rozmaringot a túrókrémhez. Tálaláskor díszítheted mandulaforgáccsal vagy friss mentalevelekkel is.