Őszi-téli hajápolás: ezen változtass a hideg beköszöntével
2018-10-23  /  Szerző:   /   Rúzs A hajat, és a fejbőrt nem csak a forró napsugaraktól, hanem a hidegtől, széltől, jegese esőtől is védeni kell. Hiába, hogy télen sapka kerül ránk, azért még figyelmet kell fordítani a hajápolásra. Az alábbiakban néhány tanácsot adunk azzal kapcsolatosan, hogyan kell védelmet nyújtanunk a hajunk és a fejbőrünk számára a hidegebb évszakokban is.Külsőleg és belsőleg is védelmet kell nyújtanunk a hajunk számára, csak így lesz tökéletes az ápolás. A hajszálak épsége érdekében érdemes rostokban-, és fehérjékben gazdag táplálkozást, folytatunk, de oda kell figyelnünk, főleg a téli időszakban, a vitaminok, és a tápanyagok bevitelére is.

Ősz kezdetén, ha arra leszünk figyelmesek, hogy a hajunk erősen elkezd hullani, nem kell megijedni, hiszen csak a megújulási szakaszon megy át.Télen pedig nem csak az anyagcsere, de a haj növekedése is lelassul. Ilyenkor érdemes olyan vitaminokat szedni, amelyek a hajat-, és a bőrt regenerálják, pl. B-komplex vitamint, A-vitamint (serkenti a növekedést), E-, és C-vitamin (védelmet nyújt a hajtüszők sejtjeinek). A hidegebb évszakokban érdemes sörélesztős kapszulát szedni.

Nem csak a fagy, és a szél, de a benti száraz levegő és a fűtés is árt a hajnak. Sok nedvességet veszít a szervezet, és a fejbőr is, ennek következtében korpásodás, hajhullás alakulhat ki. Alkalmazzunk mély hidratáló pakolást, használjunk erre a célra speciális termékeket. Házilag is előállíthatunk egy speciális pakolás olíva-, és kókuszolaj segítségével. Masszírozzuk be a fejünkbe, és hagyjuk állni 15 percen keresztül. 

A sapka viselésétől lehet, hogy jobban kezd zsírosodni a haj, de nem szabad gyakrabban mosni, mert ezek a természetes olajokat a hajhagyma termeli védelmi szempontból.

A téli hónapokban a hajbalzsam helyett inkább a hajpakolás használata ajánlott. Kérjük ki egy szakember véleményét, annak érdekében, hogy melyik az a termék, ami a legjobban szükséges a hajtípusunkra. Havonta kétszer használjunk kondicionáló hajmaszkot is, mert az egészen mélyről táplálja.

Télen ne használjunk hajformázókat, hajvasalót, kreppelőt, hajsimítót, mert ilyenkor még sérülékenyebb a haj. A hajszárító magas hőfoka is árthat a hajnak. Mellőzzük az alkohol-, szulfát-, és szilikon tartalmú termékeket, inkább keratinos, és kollagénes hajápolókat, samponokat válasszunk.Forrás: Blikk