Összeházasodott Rékasi Károly és Pikali Gerda
2021-08-27  /  Szerző:   /   Egyéb, Párkapcsolat

Pikali Gerda és Rékasi Károly a budai várnál keltek egybe. A választás nem véletlen: kapcsolatuk eleje óta sokat jártak ott együtt, majd a pandémia alatt még több idejük volt felfedezni a környéket. Mint mondják, gyakran jártak oda romantikázni, a vár az ő Párizsuk.

 

A két színész először kilenc éve találkozott a József Attila Színházban a Kerényi Imre rendezte Feketeszárnyú cseresznye forgatásán.

„Most visszagondolva a darabara, érdekes, hogy abban is egy mély szerelem alakult ki két ember között: olyan vágyakozó fajta és gyönyörű, mint amilyen a miénk lett” – mondta Rékasi a hot! magazinnak adott interjúban.

Bár eleinte nem gondoltak a házasságra, végül Károly egy Sorrentóban töltött kirándulás során megvásárolta a gyűrűt; a színész egy P betű alatt, vagyis egy parkolóház bejáratánál kérte meg szerelme kezét. Gerda egészen két évig hordta a különleges ékszert, s amikor egy autóút során kedvese nekiszegezte a kérdést – „Most hozzám jönnél feleségül?” –, a színésznő igent mondott.

A 16 év korkülönbség kapcsán elmondták: egyáltalán nem zavarja őket, hiszen a kapcsolat értéke nem a korkülönbségen múlik.

Az interjú során a kettejük boldogságát beárnyékoló baleset is szóba került: a pár már harmadik évfordulóját ünnepelhette, amikor Károly motorjának ütközött egy autó, a színész pedig a klinikai halál állapotába került.

„Gerda olyan terhet vett a vállára, amely szinte elbírhatatlan. Ott volt velem mindennap a kórházban, ahogy az édesanyám és a húgom, Erika is. Az orvosok Gerdának mondták el mindig a pillanatnyi állapotomat. Soha nem szépítették a helyzetet” – idézte fel a tragédiát Rékasi.


„Volt olyan eset is, hogy kitoltak a vizsgálóból, miközben az egész testemet letakarták. Elképzelhetetlen, hogy ott és akkor mit érezhettek a szeretteim!" – mesélte a megrázó élményt Rékasi, hozzátéve: a kórházban csak azért takarták le, hogy ne ismerjék fel és ne fotózzák őt le.

A balesetet követően Rékasi a koponyasérülése miatt hónapokig nem ismerte meg a szerelmét, Gerdát, így naponta többször kérdezgette tőle: „Te ki vagy?” A pár ebből az állapotból jutott el oda, ahol most tart.

Gerda elmondta: hitt abban, hogy nem veszíti el szerelmét. Végül a színész huszonhat hónapig küzdött, amely idő alatt kilenc műtéten esett át, mire felépült.

A színészpár erős szerelme mindent túlélt. Gerda ennek kapcsán így fogalmazott: „Sosem gondoltam volna, hogy létezik ilyen szerelem, mint a miénk”.

Mivel a Barátok közt és a Jóban Rosszban is búcsúzott, szinte egyszerre veszítették el fő bevételi forrásukat. Bár ez a helyzet sem anyagilag, sem érzelmileg nem érintett jól őket, tele vannak tervekkel, és Duna-parti házuk nyugalma feledteti minden gondjukat.

„Amikor hazaérkezünk a Duna-parti házunkba, majd leülünk a teraszon, azt érezzük, hogy minden rendben lesz, hiszen most már mindig itt leszünk egymásnak” – zárták le a gondolataikat.

Forrás: Blikk