Ősi Japán fogyókúra
Tanulni, életmódot, diétát ellesni mindenképpen érdemes a japán nőktől: a távoli szigetországban az elhízott nők aránya 3% alatti, átlagéletkoruk pedig jóval 80 feletti.
A japán nők nem válnak túlsúlyossá 40 fölött, és nem is öregednek olyan ütemben, mint az európaiak. Minden okunk megvan arra, hogy lemásoljuk legalább egy részét a táplálkozási szokásaiknak, és megtanuljunk egészségesebben élni. Energikusabbak leszünk, talán szebben és lassabban öregszünk, netán életünk is hosszabb lesz.
A 3 napos japán diéta
alatt 3 kilótól szabadulhat meg. A gyors és nagyobb súlyvesztés egyébként sem ajánlott, már csak a jojó-effektus miatt sem. A rizsalapú étkezési rend pedig nem fenyegeti az egészséget.
Az első nap a Rizs napja
250 gramm rizst kell megfőzni. (Ha lehet feketét, vöröset vagy barnát, és só nélkül!) Ezen a napon semmi mást nem lehet enni. A főtt rizst evéskor sem szabad megsózni.
A második nap a Hal napja
Kizárólag hal fogyasztható némi citrommal. 500 gramm halhús megengedett, grillen vagy sütőben elkészítve, köret és só nélkül.
A harmadik nap ismét a Rizs napja – pontosan ugyanúgy, mint az első napon.
Ahhoz, hogy ne szaladjanak újra fel a pluszkilók, a továbbiakban is egészségesen és természetesen kell étkezni. Kevesebb kalóriát vigyen be, mint amennyit eléget, és fusson, ússzon, kerékpározzon sokat.
Az egészséges japán életmód
1. Kötelező a napi 2 liter folyadék.
2. A főétkezések között csak víz, tea vagy kávé iható.
3. Nincsen tízórai, uzsonna, sem nassolás.
4. Ismeretlen a fehér kenyér, a lisztes termékek, a cukor, a só és az alkohol.