Ősi Japán fogyókúra
2024-07-30  /  Szerző:   /   Egyéb, Rúzs

Tanulni, életmódot, diétát ellesni mindenképpen érdemes a japán nőktől: a távoli szigetországban az elhízott nők aránya 3% alatti, átlagéletkoruk pedig jóval 80 feletti.

A japán nők nem válnak túlsúlyossá 40 fölött, és nem is öregednek olyan ütemben, mint az európaiak. Minden okunk megvan arra, hogy lemásoljuk legalább egy részét a táplálkozási szokásaiknak, és megtanuljunk egészségesebben élni. Energikusabbak leszünk, talán szebben és lassabban öregszünk, netán életünk is hosszabb lesz.

A 3 napos japán diéta

alatt 3 kilótól szabadulhat meg. A gyors és nagyobb súlyvesztés egyébként sem ajánlott, már csak a jojó-effektus miatt sem. A rizsalapú étkezési rend pedig nem fenyegeti az egészséget.

Az első nap a Rizs napja

250 gramm rizst kell megfőzni. (Ha lehet feketét, vöröset vagy barnát, és só nélkül!) Ezen a napon semmi mást nem lehet enni. A főtt rizst evéskor sem szabad megsózni.

A második nap a Hal napja

Kizárólag hal fogyasztható némi citrommal. 500 gramm halhús megengedett, grillen vagy sütőben elkészítve, köret és só nélkül.

A harmadik nap ismét a Rizs napja – pontosan ugyanúgy, mint az első napon.

Ahhoz, hogy ne szaladjanak újra fel a pluszkilók, a továbbiakban is egészségesen és természetesen kell étkezni. Kevesebb kalóriát vigyen be, mint amennyit eléget, és fusson, ússzon, kerékpározzon sokat.

Az egészséges japán életmód

1. Kötelező a napi 2 liter folyadék.

2. A főétkezések között csak víz, tea vagy kávé iható.

3. Nincsen tízórai, uzsonna, sem nassolás.

4. Ismeretlen a fehér kenyér, a lisztes termékek, a cukor, a só és az alkohol.