Online múzeumi est – minőségi kikapcsolódás a Magyar Nemzeti Galériával
2021-05-21  /  Szerző:   /   Egyéb, Ajánló

Folytatódik a nagy sikerű Múzeum+ programsorozat a Magyar Nemzeti Galériában. Az évek óta népszerű esti múzeumi rendezvény májusban még az online térben kínál minőségi kikapcsolódást, ezúttal Csók István festészetét ismerhetik meg művészetet kedvelők. A program május 27-én, csütörtökön 18:30-tól ingyenesen érhető el a múzeum online felületén. A program előtt vagy után az érdeklődők élőbben is megcsodálhatják Csók István műveit a Magyar Nemzeti Galériában!

Csók István páratlanul sokarcú alkotó volt, egyéni hangja miatt a derűs élet festőjeként szoktuk őt emlegetni, és valóban az volt: az idilli külvilág, az otthon békéje és nyugalma, az élet finom oldala és különlegességei foglalkoztatták őt témaválasztásaiban. A 20. század egyik legjelentősebb festője, főművei már életében a múzeumok féltve őrzött darabjai lettek, a híres Uffizi Képtár pedig felkérte önarcképének megfestésére.

Csók István: Amalfi, 1937

Az online térben Bellák Gábor és Krasznai Réka művészettörténészek beszélgetnek a festő életéről és sokszínű alkotásairól, Csók István legfontosabb műveit pedig virtuális útvonalon járhatják be a résztvevők. A Múzeum+ esteken a tematikus tárlatvezetések mindig nagyon népszerű programok, ez alkalommal is több témából válogathatnak az érdeklődők. A Remekműveink című tárlatvezetésen például a Magyar Nemzeti Galéria ikonikus alkotásait élvezhetik a látogatók a kiállítóterekben forgatott tárlatvezetés-filmen.

Az online esten a múzeum legújabb időszaki kiállítását, a Vágyott szépség című – a londoni Tate múzeum preraffaelita remekműveit bemutató – tárlatot most egyórás online tárlatvezetésen ismerhetik meg.

Programtipp:

Ismerd meg a londoni Tate múzeum kivételesen szép műalkotásait a Lázadás, szépség és fantázia című online tárlatvezetésen!
A program május 27-én, 18.30-kor kezdődik!

A teljes programkínálat május 27-én, csütörtökön, 18.30-től érhető el.

A programok – a 60 perces online tárlatvezetés kivételével – ingyenesek.

A Magyar Nemzeti Galéria kiállításait bemutató MÚZEUM+ megújult esti online programjait 2021-ben is az OTP Bank és az MVM Zrt. teszik elérhetővé a látogatók számára.

Az est programkínálata elérhető a múzeum honlapján!