Omlós szívek Valentinra
2024-02-08  /  Szerző:   /   Egyéb, Rúzs

HOZZÁVALÓK:

-6 dl liszt (kb.2,5 csésze)

-2,5 dl porcukor (kb. 1 csésze)

-10 dkg vaj

-10 dkg mascarpone

-1 db tojás

-1 teáskanál mandulaaroma

-1 kávéskanál vaníliaaroma

-1 teáskanál sütőpor

-csipet só

a tetejére:

-fehércsoki

-piros ételfesték

ELKÉSZÍTÉS:

A szobahőmérsékletű vajat és a mascarponét összekeverjük, majd ezután hozzáadjuk a porcukrot, a mandulaaromát, a vaníliaaromát és az egész tojást, és így is jól kikeverjük.

Egy tálba szitáljuk a sütőporral és a csipet sóval összekevert lisztet. Ezután a közepébe mélyedést alakítunk ki, majd beleöntjük a mascarponés-vajas masszát. Jó alaposan összegyúrjuk, hogy teljesen elváljon az edény falától, és már a kezünkre se ragadjon rá. (Ha szükséges, még egy pici lisztet adjunk hozzá.) Ezután a tésztát fóliába csomagolva, kb. 1 órára a hűtőbe tesszük pihentetni.

A hűtőből kivéve alaposan belisztezett felületen kb. 3-4 mm vékonyra nyújtjuk, majd tetszés szerinti formájúra (most éppen szív alakúra) kiszaggatjuk. Egy tepsit sütőpapírral kibélelünk, majd egy kicsit távolabb egymástól, ráhelyezzük a kiszaggatott tésztát.

Közepes hőmérsékletűre előmelegített (170-180 fok) sütőben kb. 6-8 perc alatt világos színűre sütni. (Akkor kell kivenni, amikor a széle már kezd egy kicsit barnulni.) A sütőből kivéve rácsra szedjük és kihűtjük.

A fehér tortabevonó csokoládét gőz fölött felolvasztjuk, majd egyesével belemártjuk a kekszeket, ezután visszatesszük a rácsra. (Én a fehér tortabevonó csokoládét színeztem meg piros ételfestékkel, hogy rózsaszínű legyen.)