Omlós kifli
2024-12-15  /  Szerző:   /   Egyéb, Rúzs

Hozzávalók kb. 64 darabhoz

A tésztához:

-30 dkg vaj

-50 dkg liszt

-1 tojássárgája

-3-5 ek. tejföl

A töltelékhez:

-1/2 dl víz

-10 dkg porcukor

-10 dkg mák

-1 mk. őrölt fahéj

-1 citrom reszelt héja

-1 kis üveg sűrű szilvalekvár

A tálaláshoz:

-porcukor

Elkészítés:

A töltelékhez a vizet felforraljuk a cukorral, a mákra öntjük. Belekeverjük a fahéjat, a citromhéjat, és félretesszük, amíg a tészta elkészül.

A sütőt 160 °C-ra előmelegítjük. A vajat a liszttel elmorzsoljuk, hozzáadjuk a tojássárgáját, pici sót és annyi tejfölt, amennyit felvesz. Összegyúrjuk, 8 cipót formázunk belőle, mindegyiket körlappá kinyújtjuk, majd 8 cikkre vágjuk.

A mákkal megtöltjük a tészta háromszögek felét, a maradékra lekvárt kenünk. Feltekerjük, és kiflikké alakítjuk. Sütőpapírral bélelt sütőlemezre rakosgatjuk, és a sütőben 15-20 perc alatt megsütjük. Hűlni hagyjuk, Porcukorral megszórva kínáljuk.

Munka: kb. 1 óra

Fogyasztható: kb. 2 óra múlva