Omlós kifli
Hozzávalók kb. 64 darabhoz
A tésztához:
-30 dkg vaj
-50 dkg liszt
-1 tojássárgája
-3-5 ek. tejföl
A töltelékhez:
-1/2 dl víz
-10 dkg porcukor
-10 dkg mák
-1 mk. őrölt fahéj
-1 citrom reszelt héja
-1 kis üveg sűrű szilvalekvár
A tálaláshoz:
-porcukor
Elkészítés:
A töltelékhez a vizet felforraljuk a cukorral, a mákra öntjük. Belekeverjük a fahéjat, a citromhéjat, és félretesszük, amíg a tészta elkészül.
A sütőt 160 °C-ra előmelegítjük. A vajat a liszttel elmorzsoljuk, hozzáadjuk a tojássárgáját, pici sót és annyi tejfölt, amennyit felvesz. Összegyúrjuk, 8 cipót formázunk belőle, mindegyiket körlappá kinyújtjuk, majd 8 cikkre vágjuk.
A mákkal megtöltjük a tészta háromszögek felét, a maradékra lekvárt kenünk. Feltekerjük, és kiflikké alakítjuk. Sütőpapírral bélelt sütőlemezre rakosgatjuk, és a sütőben 15-20 perc alatt megsütjük. Hűlni hagyjuk, Porcukorral megszórva kínáljuk.
Munka: kb. 1 óra
Fogyasztható: kb. 2 óra múlva