Olívás-paprikás pulykaragu
Hozzávalók 4 személyre
A húshoz:
-60 dkg pulykamell filé
-1 fej fehérhagyma
-1 piros húsú paprika
-2 zöldpaprika (lehet kicsit csípős)
-1 kis üveg fekete olívabogyó
-1 dl olívaolaj
A körethez:
-25 dkg hosszúszemű rizs
-2 ek. olívaolaj
-4-5 dl zöldségleves
-5 dkg Serrano sonka (jó a füstölt házi sonka is)
Elkészítés:
A pulykamellfilét megmossuk, leszárítjuk, éles késsel 2x2 centis kockákra daraboljuk. A fehér hagymát meghámozzuk, és apróra vágjuk. A paprikákat megmossuk, húsát 1x1 cm-es kockákra vágjuk. Az olajbogyót leszűrjük, kettévágjuk.
A hagymát a forró olívaolajon megfutatjuk, rászórjuk a húskockákat, és fehéredésig sütjük. Hozzáadjuk a paprikát, a zöldpaprikát, a fekete olívabogyót, sózzuk, borsozzuk, 1 deci vizet öntünk alá, és közepes tűzön, kb. 15 perc alatt megpároljuk úgy, hogy a paprika kicsit roppanós maradjon.
Közben a körethez a rizst, a forró olívaolajon gipsz fehérre sütjük, majd felöntjük a rizshez képest kétszeres mennyiségű zöldséglevessel, sózzuk, ha felforrt egyszer megkeverjük, és lefedve lassú tűzön, kb. 15 perc alatt megpároljuk.
A serrano sonkaszeleteket nagyjából 1x1 centis kockákra vágjuk, forró serpenyőben ropogósra sütjük, majd a forró párolt rizzsel lazán összeforgatjuk. Tálaláskor az olívás-paprikás pulykaragut, a sonkás rizzsel körítjük. Forrón kínáljuk.
Munka: kb. 45 perc