Nutellás-karamellás brownie
2025-03-28  /  Szerző:   /   Egyéb, Rúzs

Hozzávalók kb. 12 szelethez

A krémhez:

-1,5 dl cukormentes habtejszín

-10 dkg cukormentes tejcsokoládé

-3 cukormentes mogyorókrém

A brownie-hoz:

-2 tojás

-12 dkg barna cukor

-10 dkg light margarin

-8 dkg teljes kiőrlésű liszt

-1/2 csomag sütőpor

-2 ek. cukrozatlan kakaópor

-10 dkg cukormentes étcsokoládé

A tetejére:

-2 ek. aprított tejkaramella

Elkészítés:

A sütőt 180 °C-ra melegítjük elő, egy tepsit pedig sütőpapírral bélelünk. A krémhez a tejszínt felmelegítjük, majd beletördeljük a csokoládét és folyamatos keverés mellett felolvasztjuk. Hozzáadjuk a mogyorókrémet, elkeverjük, hagyjuk kihűlni, majd néhány órára hűtőbe tesszük.

A brownie-hoz a tojásokat felütjük és habosra keverjük a cukorral. Hozzáadjuk a margarint és elkeverjük, a lisztet pedig összeforgatjuk a sütőporral és a kakaóporral. A csokoládét összetördeljük, majd a tojásos masszához adjuk a lisztes keveréket és a csokoládét is. Alaposan összedolgozzuk.

A tésztát az előkészített tepsibe simítjuk, majd a tetejére szórjuk a karamellát. Az előmelegített sütőbe toljuk és kb. 20 percen keresztül sütjük. Amikor kész, kivesszük, lehúzzuk róla a sütőpapírt és hagyjuk kihűlni.

A lehűlt krémet géppel habosra keverjük, majd a sütemény tetejére kenjük. Felvágjuk és szeletelve tálaljuk.

Munka: kb. 30 perc

Fogyasztható: kb. 3 óra múlva