Nutellás-karamellás brownie
Hozzávalók kb. 12 szelethez
A krémhez:
-1,5 dl cukormentes habtejszín
-10 dkg cukormentes tejcsokoládé
-3 cukormentes mogyorókrém
A brownie-hoz:
-2 tojás
-12 dkg barna cukor
-10 dkg light margarin
-8 dkg teljes kiőrlésű liszt
-1/2 csomag sütőpor
-2 ek. cukrozatlan kakaópor
-10 dkg cukormentes étcsokoládé
A tetejére:
-2 ek. aprított tejkaramella
Elkészítés:
A sütőt 180 °C-ra melegítjük elő, egy tepsit pedig sütőpapírral bélelünk. A krémhez a tejszínt felmelegítjük, majd beletördeljük a csokoládét és folyamatos keverés mellett felolvasztjuk. Hozzáadjuk a mogyorókrémet, elkeverjük, hagyjuk kihűlni, majd néhány órára hűtőbe tesszük.
A brownie-hoz a tojásokat felütjük és habosra keverjük a cukorral. Hozzáadjuk a margarint és elkeverjük, a lisztet pedig összeforgatjuk a sütőporral és a kakaóporral. A csokoládét összetördeljük, majd a tojásos masszához adjuk a lisztes keveréket és a csokoládét is. Alaposan összedolgozzuk.
A tésztát az előkészített tepsibe simítjuk, majd a tetejére szórjuk a karamellát. Az előmelegített sütőbe toljuk és kb. 20 percen keresztül sütjük. Amikor kész, kivesszük, lehúzzuk róla a sütőpapírt és hagyjuk kihűlni.
A lehűlt krémet géppel habosra keverjük, majd a sütemény tetejére kenjük. Felvágjuk és szeletelve tálaljuk.
Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 3 óra múlva