Néhány szóban a biciklizés hatásairól
2021-07-23  /  Szerző:   /   Egyéb, Ajánló
A biciklizés hatása az egészségünk vonatkozásában számos módon tetten érhető. A kedvenc kerékpárunk segít minket A-pontból B-be jutni, ráadásul a rendszeres tekeréssel a szervezetünk egészének is jót teszünk.Újra divatos lett a biciklizés

A bringázás szerencsére a reneszánszát éli. Nem csupán a hétvégi kiruccanás egyik lehetséges eszköze, de remek alternatíva munkába járásra is. Bizony, ma már egyáltalán nem nézünk furán az elegáns ruhába bújt irodistára, aki épp a drótszamarát meglovagolva hány fittyet a bedugult fővárosi forgalomra.

A kerékpározás hatása a pénztárcánk vonatkozásában

A bringázásnál keresve sem találhatnánk gazdaságosabb közlekedési módot. Sokkal olcsóbb megoldást kínál a számunkra, mint a havi bérlet megvétele vagy a saját autó fenntartása. A kerékpár akár a lakásban is kényelmesen tárolható, így nem kell bánkódnunk, ha nincs garázsunk. Ráadásul a kétkerekű szervizeltetése sem emészt fel nagyobb összeget, sőt, némi leleménnyel és tapasztalattal akár saját kezűleg is elvégezhetők azon az időnkénti javítások.

A biciklizés hatása a környezetre

Mondanunk sem kell, a kerékpár roppant környezetbarát megoldását kínálja a közlekedésnek. A kétkerekűnk nyergébe pattanva nem kell azon aggódnunk, hogy az életvitelünkkel hozzájárulunk a károsanyag kibocsátáshoz.

A biciklizés hatása a szervezetünkre

Kerékpározás közben szinte az egész testünket megmozgatjuk. A rendszeres biciklizéssel remekül formálhatjuk az alakunkat. Sőt, a bringázás még a fogyókúrában is besegíthet, hiszen nagyszerű zsírégetőnek bizonyul. A kerékpározás azoknak is ideális választás, akik az ízületi problémáik miatt képtelenek a nagyobb fizikai megterheléssel járó sportok űzésére, viszont szeretnének fittek és energikusak maradni. Amennyiben heti több alkalommal is tekerünk, a tüdőnk kapacitása is javul, ezzel párhuzamosan pedig jót teszünk a szív és érrendszerünknek is.

Egy kiadós, zavartalan bringa túra a természet lágy ölén segít a hátunk mögött hagyni minden gondunkat-bajunkat. A biciklizés hatása tehát a mentális egészségünk terén is nyomon követhető.