Narancsos pezsgőkoktél az ünnepi koccintáshoz
Ünnepi alkalmakkor a pezsgő az első számú koccintani való, de egy kis csavarral még izgalmasabbá tehetjük ezt a nagyszerű buborékos italt. A nagy napokra érdemes egy kicsit felturbózni - némi naranccsal és egy jó kis fűszeres sziruppal.Elegáns, egyszerű, nagyon hangulatos és mutatós a naranccsal és fűszerekkel készülő pezsgős koktél, előre elkészíthetőek az összetevők, nem kell hozzá drágább pezsgő, és sokkal izgalmasabb, mint bármilyen más ital. Pár narancs, némi fűszer, cukorszirup, a tálaláskor felöntve egy kis pezsgővel - jóval több és egyedibb, mint önmagában a gyöngyöző ünnepi ital.
Ez a narancsos szirup nagyon izgalmas, egy kis rozmaring teszi különlegessé, és nemcsak ehhez a pezsgőkoktélhoz használható, de forró csokiba vagy forralt bor ízesítéséhez is tökéletes, viszont mindenképpen érdemes bio vagy kezeletlen narancsot használni hozzá, mert a héját is használjuk. Ha ilyen nincs, akkor készen kapható szárított narancshéj is megfelel, szerencsére ez a karácsonyi szezonban a szuperekben könnyen beszerezhető, de kezeletlen narancsot is egyre több helyen találunk.
Narancsos pezsgőkoktél rozmaringgal
Hozzávalók:
3 dl víz
15 dkg cukor
2 narancs
1 kis ág rozmaring vagy 1 teáskanál szárított
1 üveg pezsgő
Elkészítés:
1. A cukrot és a vizet egy lábasba tesszük, tűzre tesszük.
2. A narancsot megmossuk, az egyik héját éles késsel vagy zöldséghámozóval vékonyan, a fehér rész nélkül levágjuk, és a rozmaringgal együtt a cukorsziruphoz adjuk.
3. Felforraljuk, és 3-4 percet főzzük, közben kifacsarjuk a narancsok levét, és ezt is hozzáöntjük.
4. Leszűrjük, hagyjuk kihűlni, majd a hűtőbe tesszük tálalásig.
5. Pezsgőspoharakba töltünk belőle, felöntjük jól behűtött pezsgővel, és ízlés szerint narancsszeletekkel díszítve kínáljuk.
Forrás: Cookta