Nagy Ervin a gyermekei neveléséről vallott
2024-03-10  /  Szerző:   /   Egyéb, Párkapcsolat

Nagy Ervin már háromgyerekes családapa. Az ikreik Borbély Alexandrával, Elza és Franciska 2022 szeptemberében születtek meg.

Az interjú során Nagy Ervin kihangsúlyozta, hogy ma már nem úgy élünk, mint a barlangi emberek, ahol a férfiak mamutokra vadásztak, ezért a megspórolt energiát szánhatják a gyereknevelésre, mint az anyák.

Bennem nemcsak akkor támad fel az igény, hogy részt vegyek a kislányaim gondozásában, amikor meg kell őket védeni, hanem akkor is, ha meg kell őket hőmérőzni, vagy ha hajnalig kell őket ringatni, mert lázasak és jön a foguk, vagy amikor pelenkázni kell őket.

Nagy Ervin előtt jó példa van, ugyanis az ő édesapja is kivette a részét a gyereknevelésből, ezért egészen fiatalon eldöntötte, hogy ő is így fog tenni: „az az igazán tökös férfi, aki ebből részt vállal” – mondta.

A színész egyébként majdnem lemaradt az ikrek születéséről, Prágából kellett hazarohannia, azonban mivel a lányok császármetszéssel jöttek világra, ezért ő lehetett az első, aki hozzájuk érhetett, amikor a mellkasára tették őket.

„Az ikreknél egyébként nem is opció, hogy egyedül maradjon az anya, két újszülötthöz két szülő kell. Szerintem azért is megy szét nagyon sok pár szülés után, mert nem vállal sorsközösséget a férfi. De ahhoz képest, hogy apáink generációja a babakocsit sem volt hajlandó tologatni, mi teljesen máshol tartunk. Már tizenhárom éve is, amikor az első lányom született, úgy éreztem, sokat haladtunk előre, azóta pedig szinte elvárás, hogy egészen a születés pillanatától az apa is ott legyen a gyereke mellett.”