Mogyoróvajas ekler süti
2024-11-04  /  Szerző:   /   Egyéb, Rúzs

Hozzávalók kb. 12 szelethez

Az alaphoz:

-5 dl tejszín

-8 dl zsíros tej

-2 csomag főzés nélküli vaníliás pudingpor

-1 csomag zselatin fix

-30 dkg csokis keksz

-1 ek. vaj a tepsihez

-15 dkg mogyoróvaj

A csokimázhoz:

-20 dkg étcsokoládé

-1,5 dl tejszín

A tetejére:

-10 dkg mogyorókrémes csoki

Elkészítés:

A krémhez a tejszínt habbá verjük. A tejet a pudingporral alaposan kikeverjük, hozzáadjuk a zselatint és a mogyoróvajat, majd egy spatula segítségével a tejszínt is óvatosan belekeverjük.

Kivajazunk egy kb. 30x25 cm-es tepsit, és kibéleljük keksszel. Ráöntjük a pudingos-tejszínes krémet. Ezután megint keksz, majd ismét pudingréteg következik. A tetejét keksszel zárjuk.

A mázhoz a csokoládét összetördeljük, keverőtálba tesszük, vízgőz felett megolvasztjuk. Hozzákeverjük a tejszínt, és szép egyenletesen elkenjük a kekszréteg tetején. Éjszakára a hűtőbe tesszük, másnap rátördeljük a mogyorókrémes csokoládét és szeletelve tálaljuk.

Munka: kb. 30 perc

Fogyasztható: másnap