Mogyoróvajas ekler süti
Hozzávalók kb. 12 szelethez
Az alaphoz:
-5 dl tejszín
-8 dl zsíros tej
-2 csomag főzés nélküli vaníliás pudingpor
-1 csomag zselatin fix
-30 dkg csokis keksz
-1 ek. vaj a tepsihez
-15 dkg mogyoróvaj
A csokimázhoz:
-20 dkg étcsokoládé
-1,5 dl tejszín
A tetejére:
-10 dkg mogyorókrémes csoki
Elkészítés:
A krémhez a tejszínt habbá verjük. A tejet a pudingporral alaposan kikeverjük, hozzáadjuk a zselatint és a mogyoróvajat, majd egy spatula segítségével a tejszínt is óvatosan belekeverjük.
Kivajazunk egy kb. 30x25 cm-es tepsit, és kibéleljük keksszel. Ráöntjük a pudingos-tejszínes krémet. Ezután megint keksz, majd ismét pudingréteg következik. A tetejét keksszel zárjuk.
A mázhoz a csokoládét összetördeljük, keverőtálba tesszük, vízgőz felett megolvasztjuk. Hozzákeverjük a tejszínt, és szép egyenletesen elkenjük a kekszréteg tetején. Éjszakára a hűtőbe tesszük, másnap rátördeljük a mogyorókrémes csokoládét és szeletelve tálaljuk.
Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: másnap