Mogyorós-csokis banánkenyér - vegán változat
2022-01-19  /  Szerző:   /   Rúzs

Hozzávalók:

3 közepes érett banán

25 dkg liszt - fele sima, fele teljes kiőrlésű

1,5 dl növényi tej

4 nagy és puha datolya - Medjool fajta, vagy 7-8 kisebb

3 evőkanál almapüré

2 evőkanál mogyoróvaj

1 teáskanál sütőpor

1 kávéskanál szódabikarbóna

1 teáskanál vanília-kivonat

kevés reszelt szerecsendió

5 dkg mogyoró

5 dkg étcsokoládé

Elkészítés:

1. A száraz alapanyagokat - a liszteket, a sütőport, a szódabikarbónát és a reszelt szerecsendiót egy tálban összekeverjük. A datolyát kimagozzuk, késes robotgépbe tesszük, hozzáadjuk a tejet, a vaníliát és a mogyoróvajat, és simára mixeljük, majd beletördeljük a banánokat, hozzáadjuk az almapürét, és ezzel is összeturmixoljuk, míg teljesen sima lesz. A lisztes keverékhez öntjük, és egy spatulával összekeverjük.

2. A mogyorót és az étcsokoládét durvára aprítjuk, a felét beleforgatjuk a tésztába, majd az egészet olajjal kikent kenyér- vagy téglaformába öntjük, elsimítjuk, és a tetejét megszórjuk a maradék csokival és mogyoróval.

3. 170 fokos sütőbe toljuk, és légkeverés mellett 55-60 perc alatt megsütjük, félidőben alufóliát teríthetünk rá lazán, hogy ne piruljon túl a teteje. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy teljesen átsült-e.

4. A sütőből kivéve hagyjuk teljesen kihűlni, majd szeletelve tálaljuk.

Forrás: Cookta

Hasonló bejegyzések