Mitől lesz tökéletes a forralt bor? Legendás séfek most felfedték a receptet!
A karácsonyi időszakban gyakran előkerül a forralt bor, ahány ház annyiféle elkészítési mód. Azt azonban, hogy hogyan lesz tényleg tökéletes ez a téli ital, azt most Jamie Oliver és Gordon Ramsay árulja el. Íme a tökéletes recept:
Jamie Oliver receptje
Hozzávalók: 2 üveg Chianti, vagy valamilyen olasz vörösbor, 2 db mandarin, 1 db citrom és lime, 200 g porcukor, fűszerek: szegfűszeg, fahéjrúd, szerecsendió, vaníliarúd, csillagánizs, babérlevél
Meghámozzuk a citrusokat, kifacsarjuk a levüket, majd közepes lángon, cukorral keverve pár percig forraljuk. Ha összeolvadt, jöhetnek a fűszerek. A sziruphoz adjunk annyi bort, hogy ellepje, és ezt a cukros főzetet addig párologtassuk alacsony lángon, amíg a cukor teljesen fel nem oldódik a borban. Amikor megvan, forraljuk sziruppá, majd mehet bele a bor és a csillagánizs.
Gordon Ramsay receptje
Hozzávalók: minőségi vörösbor, fűszerek: kardamom, szegfűszeg, csillagánizs, citromfűgyökér, fahéjrúd, 1 db narancs, barna cukor, tartósított gyömbér, vagy ha nincs, akkor aszalt vagy friss gyömbér
Ramsay a fent említett összes fűszert becsomagolja egy szövetbe, és a narancsokkal együtt engedi bele a borba, amit lassan melegít fel. A sztárséf forralt borába a cukor után a narancsok héja is belekerül, és miután alaposan felmelegedett, már fogyaszható is.
