Mitől félnek a férfiak, amikor el szeretnének csábítani egy nőt?
2021-10-18  /  Szerző:   /   Egyéb, Randi A partner intelligenciája a legfőbb tényező, ami miatt a férfiak félnek elcsábítani egy nőt. A mai világban a nők elfogadják a nőiességüket, de ugyanakkor harcolnak a saját jogaikért és támogatják a feminizmust. Függetlenek és erősek, és pont ezek a tulajdonságok azok, melyek eltávolítják őket a férfiaktól.

A férfiak több okból is menekülnek a túl intelligens nőktől. Ha neked is ugyanilyen tapasztalataid vannak, valószínű, nem csak az elképzelésedben van ez így. A férfiak számára a nő intelligenciája az a tulajdonság, ami miatt nem mernek kezdeményezni, nem mertnek elcsábítani egy nőt, és ez az a tulajdonság, ami miatt egy nőt hajlamosak kevésbé vonzónak is látni.

Egy friss kutatásból kiderült, hogy az első randik alkalmával a férfiak bizony vonzódnak az intelligens nőkhöz, azonban hosszú távon mégsem gondolják azt, hogy megfelelő partner válhat belőlük.

A kutatók 105 férfi bevonásával végezték a felmérést, és különböző feladatokon keresztül vizsgálták őket. Erre készítettek egy forgatókönyvet, melyben nők által megoldott feladatokat oldattak meg velük. Voltak olyan nők, akik sok féle feladatban túlteljesítették a kutatásban részt vevő férfiakat - mint például különböző matematikai vagy idegen nyelvvel kapcsolatos feladatokban. Ezután a kutatók arra kérték a férfiakat, hogy képzeljék el azt, hogy ezek a nők intim partnerükké válnak.

Még ha kezdetben a férfiak azt nyilatkozták, hogy vonzódnak az intelligens nőkhöz, mégis pont ez az a tulajdonság, ami zavarba hozta őket. Amikor azzal a nővel találkoztak, aki a feladatok alapján intelligensebbnek bizonyult náluk, sokkal visszahúzódóbban viselkedtek, mint egy olyan nővel, aki kevésbé teljesített jól az intelligencia feladatokban. Azok a nők, akik jobban teljesítettek a férfiaknál a feladatokban, kevésbé voltak vonzóak a férfiak számára.

Tudományosan bizonyított az, hogy az intelligens nők többsége egyedül éli a mindennapjait és nagyon kevesüknek van egy stabil párkapcsolata. Korábban már több kutatásból is kiderült az, hogy a férfiak nem mernek kezdeményezni akkor, ha a nőnek magas az IQ szintje. Ebben az esetben a férfiak a nők intelligenciáját problematikusnak találják.

Ha megismerkedtél egy férfivel, és úgy érzed, nem passzol hozzád intelligenciában, vagy épp nem tudtok közösen semmilyen komoly témáról beszélgetni, és ha emiatt még nem is szeretne veled egy komoly kapcsolatot, azt mondván, hogy túl okos vagy és ő ezáltal kisebbrendűnek gondolja magát, ne bánkódj! Ha egy férfi nem szereti az agyadat, az intelligenciádat, akkor semmilyen joga nincs hozzád.