Mit tehetsz, ha a párod több térre vágyik?
2020-01-22  /  Szerző:   /   Egyéb, Tudtad-e?

Senki nem akarja azt a mondatot hallani a partnerétől, hogy: „Szakítani szeretnék”. De talán hasonlóan aggasztó dolog, amikor a párunk több teret kér, mert úgy érzi megfullad ebben a kapcsolatban. De mit jelent ez valójában? Ezentúl ritkábban találkoztok? Vagy kevesebbet beszéltek? Vagy ez a kérés lényegében a szakítás egy fel nem vállalt módja?

Olvass tovább, és megtudhatod, hogy mit kell tenned, ha a végére szeretnél járni!

1.  Hallgasd meg a párod, és értsd meg az okokat!

Légy nyitott a társad mondanivalójára, és próbáld az ő szemszögéből látni a dolgokat. Így közelebb kerülhetsz ahhoz, hogy mi állhat a háttérben. Hozzád van köze a problémáknak, vagy esetleg munkahelyi gondjai adódtak? Bármi is a valódi indok, jobb már az elején beszélni róla.

2.  A körülmények alapján értékeld a helyzetet!

Fontos, hogy tisztában legyél a körülményekkel. Nagy különbség vagy ugyanis abban, hogy egy olyan ember kér Tőled több szabadságot, akivel csak pár hete találkoztál, vagy egy olyan, akivel évek óta szoros párkapcsolatban élsz. Minél frissebb egy ismeretség, annál kevésbé érdemes harcolnod érte.

Ezt is olvasd el! 5 aranyszabály a párkapcsolati problémák hatékony megoldásához

3.  Köszönd meg a párod őszinteségét!

A modern technika sajnos nem csupán a társkeresést tette könnyebbé számunkra, de arra is lehetőséget nyújt, hogy egy pillanat alatt eltűnjön valaki az életünkből. Így, ha párod nyíltan felvállalja a problémát, és megosztja Veled, akkor legyél hálás az őszinteségéért. Bár nem jó ilyen hírt kapni, mégis jobb tudni róla.

4.  Tartsd tiszteletben a kérését!

Ha több teret kér a párod, akkor add meg neki. Ne próbálj tiltakozni, és meggyőzni arról, hogy nincs igaza. Az ilyen viselkedés inkább csak elriasztja az egyébként is bizonytalan partnered, és minden sokkal rosszabb lesz. Ehelyett inkább várj, amíg ő jelentkezik újra, ha már tisztázta magában, hogyan tovább.

5.  Használd ki a több szabadidőt!

Egy ilyen helyzet nem feltétlenül kell, hogy depresszióba döntsön. Épp ellenkezőleg. Fordítsd magadra a több szabadidődet. Keress egy új hobbit, találkozz a barátaiddal, és koncentrálj a belső lelki békédre. Ha így teszel, akkor a problémákat is kevésbé súlyosnak fogod majd érezni.

Ha a párod egyik nap egy ilyen kéréssel fordul hozzád, akkor az a legfontosabb, hogy fogadd el az érzéseit, és tartsd tiszteletben a döntését. Légy támogató és pozitív, a társad is hálás lesz érte.