Mit tegyél, hogy egy szakítás után jobb társa lehess valaki másnak?
2020-05-20  /  Szerző:   /   Egyéb, Párkapcsolat

Egy szakítás mindig zűrös. Könnyű azt tanácsolni, hogy légy kedves és megértő, miközben az érzelmek őrülten kavarognak benned. Sajnos, vagy sem, de a korábban elkövetett hibákon már nem tudsz változtatni, és talán az sem számít igazán, mi történt a múltban. Csak az a lényeges, hogy mi következik ezután. Lehetsz egy kicsit más ember, aki tanult a ballépéseiből, és aki jobb társ lehet egy következő kapcsolatban.

Az alábbi 7 tanács ebben segít!

1. Tartsd be a „No contact”, azaz „zéró kommunikáció” szabályát!

Amikor egyik pillanatról a másikra véget ér a kapcsolatod, az első dolog, amire rádöbbensz, hogy mennyire egyedül vagy, és milyen magányos. Az addigi párod már nem a társad többé. Teljesen természetes, hogy ettől úgy érzed, kicsúszik a talaj a lábad alól, és idő kell ahhoz, hogy hozzászokj az új helyzethez. Ez viszont csak úgy fog menni, ha egy időre megszakítasz az exeddel minden kapcsolatot, mert másképp nem fogod tudni kitörölni a fejedből azt a berögzült képet, hogy Te hozzá tartozol. Nem szabad gondolnod sem rá, nem szabad vágyódnod utána, és nem szabad azt hinned, hogy minden jobb lenne, ha visszajönne hozzád. Mert nem lesz. Helyette el kell engedned.

Ezt is olvasd el! - Mit jelent a „No contact” szabály, és miért fontos, hogy betartsd?

2. Élj a jelenben!

Légy hálás minden nap mindazért, amid van. Akár egy naplót is vezethetsz erről, amelyben reggelente feljegyzed, hogy miért mondasz köszönetet. Ez segít a lelkiállapotodat és a kedvedet javítani, amely hozzájárul a gyorsabb tovább lépéshez.

3. Támaszkodj a barátaidra!

Ne félj segítséget kérni a hozzád közel álló emberektől, a barátaidtól és a családodtól. Nem kell mindent egyedül megoldanod, rájuk bármikor számíthatsz. Csak mondd el nekik, hogy mire vágysz, és hagyd, hogy segítsenek.

4. Bocsáss meg mindkettőtöknek!

Egy kapcsolat megromlásában általában mindkét félnek szerepe van. A gyógyulási és felejtési folyamat szerves része, hogy meg kell bocsátanod a saját és a partnered hibáit is. A kapcsolatnak már úgyis vége, ne cipeld tovább ezeket a terheket. Minél többet rágódsz a sérelmeiden, vagy okolod magad a történtekért, annál nehezebben fogod tudni a hátad mögött hagyni.

5. Iratkozz be egy tanfolyamra!

Az egyik legjobb módja annak, hogy többet hozz ki az életedből, ha folyamatosan képzed magad. Keress egy olyan tanfolyamot, amit már régóta ki akartál próbálni, csak nem volt rá alkalmad. Ettől nem csak jobb ember leszel, de remek alkalom ismerkedni is, és új barátokat szerezni.

6. Figyelj oda az egészséged megőrzésére!

A fizikai egészség ugyanis hatással van a mentális jólétedre is. Készíts egy edzéstervet, találd meg a számodra leginkább megfelelő mozgásformát, keress egy személyi edzőt, vagy járj el rendszeresen futni. Amíg a testedre figyelsz, addig nem rágódsz a múlton, és a lelkiállapotod is kiegyensúlyozottabbá válik.

7. Járj el szórakozni a barátaiddal!

Ha úgy érzed, hogy készen állsz egy új kapcsolatra, akkor szervezzetek közös programokat a legjobb barátaiddal, és mozdulj ki otthonról. Közöttük biztonságban fogod érezni magad, és könnyebben nyithatsz új ismeretségek felé is.

Egy szakítás mindenkit megvisel, de nem kell, hogy összetörjön teljesen. Mondjon bárki bármit, minden esetben jobb megoldás, ha a depresszió helyett inkább az önfejlesztést választod. Haladj lépésről lépésre, és észre sem fogod venni, milyen gyorsan megváltozik az életed.