Mit tegyél, ha már belefáradtál a társkeresésbe?
2023-01-24  /  Szerző:   /   Egyéb, Randi

Az emberek általában dühösek lesznek attól, ha nem kapnak meg valamit, amit nagyon akarnak. Ez igaz lehet a társkeresésre is ugyanúgy, mint az élet bármely más területére. Elég, ha a számtalan kudarccal végződött randira gondolsz, és máris kezd Téged is elönteni az indulat, igaz? Egyből más lesz a hozzáállásod is a dolgokhoz. Hogy mire gondolunk?

Például már nem hiszel el senkinek semmit, amit a bemutatkozásában leírt magáról. Sorra lemondod a beszervezett találkozóidat, mert még előtte meggyőzöd magad, hogy semmi értelme elmenned bármelyikre is. Szarkasztikusan viselkedsz, ha valakivel mégis összehozol egy randit, feltűnően teszteled a másikat, miközben titokban attól rettegsz, hogy minden partnered több vasat tart a tűzben egyidőben.

Amikor ilyen helyzetben találod magadat, akkor két dolgot tehetsz. Egyrészt őszintén be kell vallanod magad előtt is, hogy megkeseredtél az egész párkeresési folyamatban, másrészt készítened kell egy tervet, amely segíthet visszaállítani a pozitív hozzáállásod, a lelkesedésed és motiváltságod. Hogyan csináld?

Döntsd el, hogy milyen kapcsolatra vágysz!

Mielőtt belefogsz a keresésbe, Neked is tisztában kell lenned, hogy mit akarsz valójában: egy futó kalandot, vagy csakis komoly társat, aki mellett megállapodhatsz. Gondold végig azt is, hogy eddig mennyire ragaszkodtál mereven a zsáneredhez, vagy mennyire voltál nyitott olyan jelöltekre, akik esetleg valamiben eltértek a korábbi párjaidtól.

Általában mind a nők, mind a férfiak is akkor fáradnak bele az ismerkedésbe, amikor elveszítik a kapcsolódásukat a céljukhoz. Ilyenkor jó kicsit visszalépni, és pontosan megfogalmazni, hogy mi az az 5-10 legfontosabb jellemző, amellyel a leendő partnerednek rendelkeznie kell. Ha az elmúlt hónapokban volt olyan jelölt, aki csak kicsit is megütötte a mércét, akkor pedig azt kell kiderítened, hogy ezekben az esetekben mi vitte vakvágányra a dolgokat.

Tedd fel magadnak a kérdést: Túlságosan erőltetted a dolgokat? Rámenős voltál, aki már az első randin a közös élet terveit szövögette? Vagy épp ellenkezőleg, inkább nem tettél meg mindent? Nem mondtad el világosan, hogy mit vársz el egy kapcsolattól? A másikra hagytad a kezdeményezést, és hogy harcoljon helyetted is?

Kérd a barátaid segítségét!

Előttük ne félj nyíltan beszélni a szerelmi csalódásaidról, és a sikertelen randevúidról. Sőt! Kérd ki a véleményüket, hogy szerintük vajon mit rontasz el. Ha pedig választ kapsz, akkor azt soha ne vedd személyeskedésnek és támadásnak. Sokkal inkább építő jellegű kritikának, amit át kell gondolnod.

Próbálj ki új helyeket!

Ne csodálkozz azon, ha belekeseredsz a randikba, ha mindig ugyanabba a kávézóba szervezed őket. Legyél kreatív, törekedj a változatosságra, így a kedved is jobb lesz, és sokkal szórakoztatóbbnak találsz majd egy-egy új programot.

Ez is érdekelhet! - Te önmagadat adod egy első randin?

Keress olyan elfoglaltságokat, amelyek visszaadják az életkedved!

Számtalan módon motiválhatod önmagad, csak gondold végig, hogy melyek azok a dolgok, amelyek felvidítanak és megnyugtatnak. Elég egy kád forró fürdő, egy jó könyv, egy mozi a barátokkal, egy háziállat, bármi, ami Téged örömmel és energiával tölt fel. Emlékeztesd magad minden jóra, ami megadatott az életedben, és mindjárt más szemmel látod majd a világot!