Mit jelent valójában egy alkalmi kapcsolat?
2020-09-07  /  Szerző:   /   Egyéb, Párkapcsolat

Ha alkalmi kapcsolatokról és futó kalandokról esik szó, általában az egyéjszakás együttlétekre gondolunk. És persze ez lehet igaz is. De egy alkalmi kapcsolat lehet ennél több, vagy akár kevesebb is. Szabadság, függetlenség, semmi elköteleződés, és végtelen lehetőség…Jól hangzik? Egyeseknek biztosan, de nem mindenkinek. Kitartani egy ilyen viszony mellett néha bonyolultabb, mint gondolnánk.

De miért is vágysz alkalmi kapcsolatra?

Ennek számtalan oka lehet. Egyesek szeretnek egyszerre több vasat is a tűzben tartani, egészen addig, míg meg nem érnek egy igazi kizárólagos kapcsolatra. Mások viszont soha nem is szeretnének elköteleződni, mert nem vágynak házasságra vagy családra.

Komollyá válhat egy futó kaland?

Igen, és nem. Minden párkapcsolatban ott a lehetőség, hogy egy életünk végéig tartó nagy szerelemmé váljon. De a legtöbb kalandor pont az alkalmi jellege miatt vágyik az ilyen típusú romantikára. Így azt ajánljuk, hogy soha ne menj bele egy futó románcba csak azért, mert azt reméled, hogy majd tartós marad. Inkább keress olyan partnert, aki ugyanarra vágyik, mint Te.

Hogyan működtethető egy alkalmi kapcsolat?

1. Fektessétek le a szabályokat!

Már a kapcsolat legelején fontos, hogy mindkét fél tisztában legyen azzal, miről is szól ez a viszony, mire számíthatnak egymástól, és persze értsenek is benne egyet. Tedd fel magadnak a kérdést, hogy mit is akarsz igazán. Zavarni fog, ha soha nem fordulnak köztetek komolyra dolgok? És az hogyan fog érinteni, ha nem csak Te leszel a párod egyetlen partnere?

Ezt is olvasd el! - Honnan tudhatod, hogy egy nyitott kapcsolat lenne ideális számotokra?

2. Tiszteljétek egymást!

Minden emberi kapcsolatban a tisztelet a legfontosabb. Két ember kapcsolata csak arra a két emberre tartozik, ezért nem valószínű, hogy a partnered bármikor is kíváncsi lesz arra, hogy miként sikerült a randid valaki mással. Már az elején azt is megbeszélhetitek, hogy mennyire vonjátok be a másikat egymás életébe, ki milyen részleteket oszt meg magáról.

3. Kerüljétek a féltékenykedést!

A féltékenység minden ember része. De ha csak laza, alkalmi kapcsolatban vagy valakivel, akkor muszáj legyőznöd ezt az érzést magadban. Van köztetek egy megállapodás, amit Te is elfogadtál, így ezzel együtt kell élned. Ha képtelen vagy erre, akkor viszont az alkalmi kalandokat nem Neked találták ki.

4. A kommunikáció a legfontosabb

Őszinte és nyílt párbeszéd nélkül egy emberi kapcsolat sem működhet, és ez különösen igaz egy alkalmi viszonyra. Csak akkor találkozgathattok laza keretek között, ha mindketten ezt akarjátok, és egyikőtök sem vágyik többre, mint, amit egymástól elvárhattok. Ehhez pedig őszinteségre van szükség, önmagad felé is, már a kezdetektől.

A kalandor élet nem való mindenkinek. Attól függ, hogy mit akarsz, és mi az, amit hajlandó vagy elfogadni. Ha viszont úgy döntesz, hogy egy ilyen viszonyban nem fogod jól érezni magad, akkor nem szabad belevágnod.