Mit jelent érzelmileg kötődni valakihez?
2020-05-27  /  Szerző:   /   Egyéb, Szerelem

Biztosan Te is átélted már, amikor valakihez nagyon erős érzelmi szálak fűztek, pedig fizikai értelemben nem vonzódtál hozzá, vagy nem az volt az elsődleges számodra. A külsőségek helyett inkább a lelki, és szellemi dolgokat értékelted benne. Jókat tudtatok beszélgetni, és mindig megértett, bármilyen problémával fordultál is hozzá.

Egy igazi nagy szerelemhez nem csupán fizikai kötődésre van szükség, talán még fontosabb, az érzelmi kapocs. Ha a kettő közül egyik dolog hiányzik, akkor az a kapcsolat sosem tarthat sokáig.

De, hogy miről ismerheted fel az igazán szoros érzelmi kötődést? Cikkünkben megtalálod a válaszokat!

A lelketekkel is figyeltek egymásra.

Ha vele vagy, akkor nemcsak a füleddel hallod a szavait, sokkal inkább a lelkeddel érzed a rezgéseit. Félszavakból is megérted, hogy mit szeretne, mintha olvasni tudnál a gondolataiban. Talán még azt is megérzed, hogy éppen fel akar hívni, annyira egy hullámhosszon vagytok.

Ezt is olvasd el! -
Mit jelent az érzelmi vonzalom, és miért olyan létfontosságú az életünkben?

Órákig képesek vagytok beszélgetni.

Ha vele vagy, akkor csak úgy repül az idő. A hosszú órák percnek tűnnek, és bármiről képesek vagytok beszélgetni, akár egész éjjel. A párod mellett nem érzed feszélyezve magad, és a legbelsőbb gondolataidat is megosztod vele.

Önmagad lehetsz mellette.

Ha valakivel szoros érzelmi kapcsolatban vagy, akkor nem félsz semmitől, és nincs szükség arra sem, hogy megjátszd magad, mert tudod jól, hogy nem fog ítélkezni feletted, hanem elfogad úgy, ahogy vagy.

Ki szeretnétek próbálni egymás hobbiját, és kedvenc időtöltését.

Egy erős érzelmi kapcsolatban minden érdekel, ami a pároddal kapcsolatos. Még a kedvenc időtöltését is képes vagy kipróbálni, csak miatta. Lehet, hogy eddig fogalmad sem volt a fociról, de az ő kedvéért drukkerré válsz. A lényeg, hogy minél több közös élményt szerezhess, ezért mindent szeretnél vele megosztani.

Hasonló a humorérzéketek.

A nevetés és a pozitív élmények csak erősítik két ember kapcsolatát. Így, ha a pároddal Te is sokat viccelődsz, és hasonló az ízlésetek ezen a területen, akkor biztosan szoros kötelék fűz benneteket össze.

Tökéletesen megbíztok egymásban.

A bizalom minden kapcsolat alapja. A feltétel nélküli bizalom pedig egyenesen arányos a kapcsolat mélységével.

Mindkettőtöknek ez a kapcsolat a legfontosabb.

Egy erős érzelmi kötelék kialakítása időt, energiát, és nem utolsó sorban szándékot igényel. Ha mindketten komolyan gondoljátok egymással, akkor mindent megtesztek a kapcsolatért, feltétel nélkül.

Az érzelmi kapocs sosem alakul ki könnyedén, de mindig megéri küzdeni érte. Legbelül érezni fogod, ha rátaláltál!