Epres crumble – a tavaszi ínyencség
Itt van az eperszezon ideje, így itt a remek alkalom arra, hogy minél többféleképpen felhasználjuk ezt az egészséges gyümölcsöt. Alább mutatunk egy epres crumble receptet, amit akár reggelire vagy nasiként is elfogyaszthatsz.
Hozzávalók 6 kicsi sütőformához:
Az epres töltelékhez:
600 g eper
2 ek. citromlé
2 ek. juharszirup, A osztályú
¼ tk. só
frissen őrölt fekete bors
A crumble-höz:
100 g zabpehely, finom szemű
50 g kókuszreszelék
80 g kókuszzsír, olvasztva, plusz egy kevés a sütőforma kikenéséhez
2 ek. juharszirup, A osztályú
1/3 tk. só
Elkészítés:
1. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
2. Mossuk meg az eperszemeket, távolítsuk el a szárukat, és nagyságuktól függően vágjuk őket félbe vagy négy részbe. Egy edénykében keverjük össze a citromlevet, a juharszirupot, a sót és némi őrölt fekete borsot, majd adjuk hozzá az eperdarabkákat is.
3. A crumble-höz keverjük össze az összes hozzávalót egy edényben.
4. Zsírozzunk ki 6 kicsi sütőformát. Öntsük bele a marinált epret, és oszlassuk el rajta a crumble-t.
5. Süssük kb. 25 percig. Sütőtől függően előfordulhat, hogy a crumble felszíne a sütési idő lejártakor még világos. Ebben az esetben kapcsoljuk be a sütőben a felső sütés-légkeverés funkciót, és süssük így további 3–5 percig a crumble-t, hogy a teteje szépen megpiruljon. Melegen – és vaníliafagyival körítve – tálaljuk.
Forrás: Activebeauty