Epres crumble – a tavaszi ínyencség
2020-05-27  /  Szerző:   /   Egyéb, Rúzs

Itt van az eperszezon ideje, így itt a remek alkalom arra, hogy minél többféleképpen felhasználjuk ezt az egészséges gyümölcsöt. Alább mutatunk egy epres crumble receptet, amit akár reggelire vagy nasiként is elfogyaszthatsz.



Hozzávalók 6 kicsi sütőformához:

Az epres töltelékhez:

600 g eper

2 ek. citromlé

2 ek. juharszirup, A osztályú

¼ tk. só

frissen őrölt fekete bors

A crumble-höz:

100 g zabpehely, finom szemű

50 g kókuszreszelék

80 g kókuszzsír, olvasztva, plusz egy kevés a sütőforma kikenéséhez

2 ek. juharszirup, A osztályú

1/3 tk. só

Elkészítés:

1. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.

2. Mossuk meg az eperszemeket, távolítsuk el a szárukat, és nagyságuktól függően vágjuk őket félbe vagy négy részbe. Egy edénykében keverjük össze a citromlevet, a juharszirupot, a sót és némi őrölt fekete borsot, majd adjuk hozzá az eperdarabkákat is.

3. A crumble-höz keverjük össze az összes hozzávalót egy edényben.

4. Zsírozzunk ki 6 kicsi sütőformát. Öntsük bele a marinált epret, és oszlassuk el rajta a crumble-t.

5. Süssük kb. 25 percig. Sütőtől függően előfordulhat, hogy a crumble felszíne a sütési idő lejártakor még világos. Ebben az esetben kapcsoljuk be a sütőben a felső sütés-légkeverés funkciót, és süssük így további 3–5 percig a crumble-t, hogy a teteje szépen megpiruljon. Melegen – és vaníliafagyival körítve – tálaljuk.

Forrás: Activebeauty