Mire számíthatsz az első hat hónapban egy párkapcsolatban?
2022-12-02  /  Szerző:   /   Egyéb, Párkapcsolat

Te emlékszel még a legutóbbi párkapcsolatod első hat hónapjára? Bizonyára igen. Ez az a szakasz, ami minden pár számára a legizgalmasabb és legszenvedélyesebb. Ilyenkor mindent szebbnek látsz, még az unalmas, hétköznapi feladatok is sokkal könnyebben mennek, és minden nap egy új lehetőséget kínál a kötődés elmélyítésére. Mi mindenre számíthatsz az első 6 hónapban?

Nem tudtok betelni egymással

Ő az első ember, akire reggel, ébredés után gondolsz, és az utolsó, mielőtt elalszol. Minden szabad pillanatot együtt töltötök, egyre nyitottabbak vagytok egymás felé, kialakulnak apró, közös titkaitok, és persze számtalan közös emléket gyűjtötök be.

Megismeritek egymás családját

Ez egy komoly lépés minden párkapcsolatban, hiszen egyrészt nyíltan felvállaljátok egymást a számotokra legfontosabb emberek előtt, másrészt sokkal közelebbről megismerhetitek a másikat a múltja alapján. Szép lassan beilleszkedtek a másik családi és baráti körébe, sőt, annak szerves részévé váltok, amely még inkább komolyabbá teszi az elköteleződéseteket egymás irányába.

Nyílt kártyákkal játszotok

Nincsenek titkok, álarcok és fel nem vállalt érzelmek. A félrevezető játszmák csak vitákhoz vezetnének, és a bizalom elvesztéséhez, így a kapcsolat már alapjaiban megroppanna. Az őszinte és nyílt párbeszéd nem jelenti azt, hogy mindig mindenben egyet kell értenetek, de felnőtt módjára képesek lesztek átlendülni a nehézségeken, és közösen megtalálni a megoldást.

Tisztán látjátok egymást

Nem csupán a másik jó oldalát ismeritek, 6 hónap alatt biztosan előfordulnak olyan helyzetek is, amelyben meglátjátok egymás kevésbé előnyös tulajdonságait is. De, ha még ezek után is együtt vagytok, akkor az azt jelenti, hogy képesek vagytok egymást úgy elfogadni, ahogyan van, a maga igazi valójában.

Ez is érdekelhet! - Honnan tudhatod, hogy véget értek a párkapcsolatodban a mézeshetek?

 A 6. hónap egy mérföldkő

Csak gratulálni tudunk, ha sikerült együtt átlépnetek ezt a határt. Valószínűleg ez az időszak tele volt hullámzó érzésekkel és élményekkel. Mostanra a hormonjaitok is lenyugodtak egymás mellett, és egy új közös életet kezdhettek, egymással szövetségben. Tisztelitek és óvjátok egymást, és minden adott, hogy együtt megéljétek az igazi boldog életet. A jövő még csak most kezdődik.