Mire jó a slim piercing?
2023-10-26  /  Szerző:   /   Ajánló

A slim piercing az akupunktúra elve alapján működő eszköz, ami nagy hatással lehet az étvágyunkra. A közérzetjavító testékszer egyre gyakrabban használt kiegészítő, amit a fülkagyló előtti kis porcba helyeznek be. Nem véletlen, hiszen ez az apró pont így folyamatos nyomás alatt van, ami hatással van a gyomorra és az emésztésre. Az ide elhelyezett piercing pedig ezt az állapotot tartja fenn a mindennapok során.

 


Ebben a cikkben részletesebben beszámolunk arról, hogy mire jó a slim piercing.

Mi is az az étvágycsökkentő piercing?

A slim piercing manapság gyakran használt eszköz fogyókúrák esetében. Napjainkban egyre többek küzdenek stresszből fakadó falási rohamokkal, amiket idővel sem tudnak leküzdeni. A slim piercing segíthet az étvágycsökkentésben és az anyagcsere serkentésében. Ehhez nem kell mást tenni, mint egy apró testékszert elhelyeztetni a fülünkbe, ami tulajdonképpen olyan, mint egy plusz “fülbevaló”. Cserébe segít felvenni a harcot a falási rohamokkal, shenmen piercinggel pedig még nagyobb változást érhetünk el.

Nem kell aggódni, a behelyezés minimális fájdalommal jár, ami szinte azonnal eltűnik. Pillanatok alatt megtapasztalhatjuk az előnyeit, ehhez azonban szakember segítségére lesz szükség. Ő pontos bemérést végez, így az ékszer a megfelelő helyre kerül. Amennyiben a szúrás nem pontos, előfordulhat, hogy semmit nem érzünk, nem tudja kiváltani a megfelelő hatást.

Miután a helyére került, ne feledjük egy bizonyos ideig ápolni, ezzel elkerülhetjük a gyulladást és a fertőzéseket. Ha ezt betartjuk, akkor hosszú ideig kiélvezhetjük a slim piercing által nyújtotta előnyöket.

De hogyan is működik?

A piercingekre mindenki úgy gondol, mint egy felesleges plusz, ami elcsúfítja a testünket. De sok esetben nemcsak szépek, de még előnyös hatásuk is van. A közérzetjavító testékszer eredetileg Kínából származik. A Hagyományos Kínai Orvoslás szerint ugyanis a testben különféle energia csatornák találhatóak, ezekben áramlik szét az életenergia. Bárhol elakadás keletkezik, blokkok jönnek létre, azonnal felborul a szervezetünk egyensúlya.

Egyes pontok ingerlésével és nyomásával azonban ezek bonthatóak, így újra helyre tudjuk állítani az egyensúlyt. Ha viszont ez nem történik meg, annak már rövid távon is negatív hatásai vannak a szervezetünkre nézve. Ez alapján működnek az említett testékszerek, amelyek bizonyos helyre kerülnek, ingerelve ezzel az adott pontot. Ahogy a bevezetőben említettük, a slim piercing is egy ilyen pontra van hatással, így végre esélyt látunk a folyamatos falási rohamok megszűnésének.

Milyen hatást érhetünk el vele?

A slim piercing nemcsak az étvágyat csökkenti, de segít leküzdeni az unalomból vagy stresszből történő evést. Az akupunktúrás pont folyamatosan ingerelve csökkenti a gyorsételek, készételek és cukor utáni sóvárgást és függőséget. Ennek hála pedig idővel jobban kívánjuk majd az egészséges ételeket, több zöldséget és gyümölcsöt fogyasztunk, inkább egy gyógyteát iszunk meg, mintsem egy kólát.

Az akupunktúrás pontba helyezett testékszernek köszönhetően helyreállhat a hormonunk, javulhat az emésztőrendszerünk, valamint elősegítheti a tápanyagok felszívódását. Egyértelmű tehát, hogy több területen lehet hasznos, olyan élményekben lehet részünk, amikről korábban nem gondoltunk volna, hogy sikerülhet megvalósítani. Nincs több unalom evés, stressz, fokozott étvágy, csak nyugalom és egészség.

Kinek érdemes próbát tennie?

Az étvágycsökkentő piercing remek választás lehet diéta vagy fogyókúra, esetleg életmódváltás során. De nem szabad elfelejteni, hogy mozgás és sport nélkül nem fogunk látványos eredményt elérni. Ha viszont tényleg csak az étvágy csökkentése a cél, akkor nyugodtan tehetünk egy próbát. A slim piercing meglévő és krónikus betegség esetén nagy segítséget jelenthet, gátolhatja a fogyást, de használata menopauza esetén és szülés után is előnyös lehet.

Mikor nem hatásos?

A testékszer az esetek 85-90 százalékában teljesen működőképes. Már másnap rengeteg pozitív változást érzékelhetünk. Mivel azonban minden test és szervezet más és más, így nincsen teljes garancia arra, hogy tökéletes lesz a hatása. Ahogy a gyógyszerek, úgy ez is egyénre szabott, nem biztos, hogy minden helyreáll, de előfordulhat, hogy semmi hatása nem lesz. Néhány esetben pedig nem elég a slim piercing, mellé egy shenmen változatra is szükség van, ami segít megküzdeni a stresszel, így csökkentve a falási rohamok számát.