Mindenmentes epres-vaníliás torta egyszerűen
2022-04-21  /  Szerző:   /   Rúzs

Hozzávalók:

Az alaphoz:

1 bögre nyers mandula és pekándió vegyesen (egy éjszakán át áztatva)

7 darab datolya kimagozva

csipetnyi só

1 evőkanál víz

A krémes réteghez:

2 bögre kesudió (egy éjszakán át áztatva)

2 egész citrom kifacsart leve

ízlés szerint agave szirup vagy méz

1/2 bögre jó minőségű kókuszolaj (szobahőmérsékletű)

1 dl víz

1 teáskanál vanília-kivonat

1 bögre friss eper

Elkészítés:

1. A tortaalaphoz a mandulát és a pekándiót a datolyával és csipetnyi sóval egy aprítógepben vagy turmixban masszává (még kicsit darabosan hagyva) összeturmixoljuk, majd sütőpapírral kibélelt kapcsos tortaforma aljába nyomkodjuk.

2. A krémhez az eper kivételével az összes hizzávalót turmixgépbe tesszük, és addig turmixoljuk - időnként megkevergetve -, amíg teljesen sima állagú lesz. Ekkor nagyjából a 2/3 részét kiszedjük, és ráöntjük a már elkészített tortaalapra. Ezután a maradék krémhez hozzáadjuk a megtisztított epret, és tovább turmixoljuk, amíg az eper is teljesen pépesedik és összekeveredik a krémmel. Ezután ráhalmozzuk a vaníliás krémrétegünkre, elsimítjuk.

3. A fagyasztóba tesszük néhány órára, amíg megszilárdul és szeletelhetővé válik. Tálalás előtt leemeljük a tortaforma peremét, és friss gyümölcsökkel díszítjük.

Forrás: Cookta

Hasonló bejegyzések