Milyen hatással van a konyhai törlőkendő a növény földjére?
2023-03-26  /  Szerző:   /   Egyéb, Rúzs

A növényeknek az otthonodban számos előnye van: javítják a páratartalmat, jobban tudsz koncentrálni, dekoratívak, és egyszerűen boldoggá tesznek. De ha nem gondoskodsz róluk eléggé, vagy rosszul gondozod őket, akkor hamar tönkremehetnek – főleg, ha napsütötte ablakban, illetve nagy melegben vannak. Most egy új trükk jelent meg a közösségi hálón, ami elsőre furcsán hangzik, de remekül működik! Eláruljuk, mit tesz a papírtörlő a növényeiddel.

A tavaszi intenzív napsütéses napokon és nyáron a növényeknek más gondozásra van szükségük, mint télen. A magasabb hőmérséklet és a több napfény miatt a víz ugyanis gyorsabban elpárolog, ezért nagy melegben (vagy a napsütötte ablakban) általában minden egyes nap meg kell öntöznöd a növényeidet.

Ezzel addig nincs is baj, amig szabadságra nem utazol – mialatt te a vízparton pihensz, a növényeid pontosan ezt hiányolják: mire egy hét múlva hazaérsz, a fele már kiszáradt.

Ha nincs egy kedves szomszédod, aki a nyaralásod alatt megöntözi a növényeidet,

van egy egyszerű trükk, amivel segíthetsz zöld barátaidnak túlélni az utazást: konyhai tekercs a növény földjére

A növények öntözőrendszerének kiépítéséhez a következő dolgokra lesz szükséged:

  - egy nagy víztartály (lavor, lábas)

-   egy tekercs konyhai papír

A legjobb, ha az összes növényt, amelyet öntözni szeretnél, egy asztalra teszed. Az asztalnak a lehető legárnyékosabb helyen kell lennie, hogy csökkentse a növények vízigényét. Mindazonáltal elegendő napfényt kell kapniuk.

Így működik a trükk:

Helyezd az összes növényt az asztalra az árnyékban. (Ha kényes az asztal felülete, tegyél rá nejlon fóliát vagy szemeteszacskókat a lecsöpögő víz miatt.)

A víztartály (nagyobb lavór vagy tál esetleg lábas) legyen az asztal közepén, amely köré néhány centire helyezed el a növényeket.

A konyhai tekercset tekerd hosszú zsinórrá, és az egyik végét tedd a víztartályba. (Ennek a konyhai "kígyónak" most lassan fel kell szívnia a vizet.)

A papírszalag másik végét tedd a virágcserépbe, és tekerd a növény köré. (Annyi papírzsinórt készíts, ahány növényt szeretnél így nedvességgel ellátni.)

A konyhai tekercs felszívja a vizet, és a nedvességet a növénynek tudja leadni.