Mik a legnépszerűbb harisnyatrendek?
2023-03-02  /  Szerző:   /   Ajánló

A harisnya a női ruházat alapdarabja, éppen ezért rengeteg különböző verzió létezik belőle. Mi alapján érdemes választani? Milyen szempontokra ajánlott figyelni? Ebben próbálunk most segíteni!


Miért szeretjük a harisnyát?

Azért, mert számos előnye van ennek a fehérneműnek. A harisnya hozzájárul például az alsó test melegen tartásához, ami különösen hideg időjárás esetén fontos. A vastagabb anyagú harisnyák akár télen is segíthetnek megvédeni a lábakat a hidegtől. Ez a fehérneműtípus sokféle színben, mintában és anyagban kapható, így kiválóan illeszkedik a női ruhatárhoz. Egy színes vagy mintás harisnyanadrág megváltoztathatja egy egyszerű szett teljes megjelenését, ezáltal lehetővé teszi a személyiség kifejezését.

Lényeges szempont a kényelem is: a harisnya kényeztetően szabad mozgást biztosít, mivel rugalmas anyagból készül. A megfelelő méretű és anyagú modell nem szorít, nem csúszkál, azaz nem korlátozza a mozgást. Néhány harisnya alakformáló hatással rendelkezik, segíthet megemelni és karcsúsítani a lábakat és a combokat – ezeket illetik alakformáló harisnya névvel. A meleg harisnyanadrágok tehát fontos darabjai a női ruhatárnak, különösen a hideg évszakokban, hiszen óvják a nők egészségét, védik az intim területeket.

Milyen típusai léteznek?

A nők fehérneműben nem ismernek tréfát, általában többféle típust is beszereznek a ruhás szekrényükbe, így egyértelmű, hogy harisnyából is többféle modelljük akad. A trendek évről évre változnak, de ami a divatot illeti, többnyire ott van az élmezőnyben a hálós harisnya, a csíkos harisnya, a virágmintás harisnya, a geometrikus mintával díszített harisnya, valamint szerepelnek a toplistán a bőrhatású modellek is. A bőrhatású harisnya olyan anyagból készül, amely a valódi bőrt utánozza, de általában kevesebbe kerül, mint az igazi bőr modell, azaz ár-érték arányban kiváló választás. Divatos ez a típus fekete, barna vagy szürke színben, emellett hangulatukkal nagyszerűen illeszkednek a téli ruházathoz.

Melyik a legszexibb harisnya?

Erre a válasz a legtöbbek szerint nem is lehet más, mint a combfix. Ez egy olyan harisnya, amely csak a combtőig ér, ezáltal lengébb hatást kölcsönöz. Nem ritka, hogy harisnyakötővel egészítik ki az ilyen modelleket, mert bár a combfixek rendszerint szorosan illeszkednek a combhoz, többnyire emellett széles és rugalmas pánttal vagy harisnyatartóval is rögzítik a derékhoz. Hódításhoz többnyire tökéletes ez a kombináció.

A minőségi combfixek emellett praktikusak, különösen akkor, ha valaki nem akar hagyományos harisnyanadrágot viselni, de szeretné megőrizni a kényelmes viseletét, vagy olyan ruhadarabokkal szeretné kombinálni, amelyekhez nem illik a hagyományos verzió. A combfixek különösen népszerűek a nyári hónapokban, amikor az emberek hajlamosak könnyedebb és rövidebb ruhákat viselni. Viszont a combfix nem biztosítja a teljes lábat takaró harisnyanadrág előnyeit, így nem javasolt hideg idő esetén, vagy például olyan alkalmakra, amelyek elegánsabb öltözetet igényelnek.